FCK-profil Thomas Delaney guider til København

Den nykårede danmarksmester er født og opvokset på Frederiksberg. Her er hans guide til den bedste sommer i København.

FCK-træning dagen efter mesterskabet kom i hus. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thomas Delaney
21 år. Midtbanespiller på FCK. Født og opvokset på Frederiksberg

Hvor hænger du ud i byen om sommeren?
Jeg kan godt lide indre by, men hvis jeg godt må nævne noget her på Frederiksberg, så værnedamsvej. Det er et frirum fra det mondæne Frederiksberg, det er lidt mere hyggeligt, og jeg var der så sent som i lørdags til gadefest.

Hvor går du hen, når du skal ud at spise?
Til frokost ville jeg vælge Falernum (Værnedamsvej), men vi er nogle fra holdet, der går også tit Sokkelund på Smallegade. Til aften vil jeg vælge Restaurant Mêlée, en lille, rigtig god restaurant på Martensens Allé, tæt på, hvor jeg bor.

Hvad vil du vise en turist, der kommer til København
Nyhavn. Lige for tiden vil jeg holde personen væk fra Kgs. Nytorv, der er ikke så meget at se (på grund af metrobyggeri). Måske en tur på christiania bagefter. Det er lidt specielt, og jeg tror ikke, at der er så mange udlændinge, der har set sådan et sted før. Så vil jeg spise smørrebrød, og på Ida Davidsen går man aldrig helt galt i byen.

Hvor kan du anbefale at shoppe?
Så må vi til Indre by, den bydel er bedst til shopping. Der er jo Københavnerbrands. Der er Norskgari, Gant, Wood Wood, Rocker har en fed bud, jeg godt kan lide. På Gl. Kongevej ligger Fred and the legends.

Hvad er det værste ved København?
Lige for tiden kan København godt være lidt grim på grund af alt byggeriet i byen. Jeg ville ærgre mig, hvis jeg var turist i København. Men det må blive grimt for at blive smukt. Det er irriterende og forstyrer også trafikken.

Hvilken bydel er den bedste?
Jeg er oprindeligt fra Frederiksberg. Peter Bangsvej, hvor vi også træner, er mit hood. Det er nok min favoritbydel. Men nu er jeg også født og opvokset her. Det er tæt på indre by, men lidt mere stille og roligt. Jeg er tilfreds med at bo her og hænge ud inde i byen.

Hvor går du hen, når du går ud?
Cocktailbaren 1105 har vi været en del på. Men ellers er området omkring Ny Østergade altid meget sjovt, Café Det Elektriske Hjørne er en god klassiker. Skal det være fest, så Zen eller Simons. Eller Fugu på Gl. Strand, hyggelig og har en lille gård inde bagved.