Familien Seebachs liv bliver til stor musical

Fredericia Teater afslører planerne for en opfølger til succesen med "Shu-bi-dua The Musical": En stor musical om Tommy Seebachs og sønnen Rasmus Seebachs liv og karrierer.

Søren Møller med familien Seebach Pressebillede - Familien Sebach sammen med Teater direktør Søren Møller/Fredericia Teater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Malmose

Nu løfter Fredericia Teater sløret for, hvordan det driftige musicalteater fra Trekantområdet har tænkt sig at få danskerne i teatret til næste år.  En helt nye dansk musical, »Seebach«, som bygger på både Tommy Seebachs og sønnen Rasmus Seebachs største pophits, er teatrets bud på en opfølger til den Shu-bi-dua-musical, som blev alle tiders store publikumssucces i sidste sæson med 180.00 solgte billetter.

Den kommende musical fortæller hele historien om popsnedkeren Tommy Seebachs op – og nedture på musikhimmelen, men handler også om sønnen Rasmus, der blev en af sin generations bedst sælgende popartister, og om hans forhold til faderen. I en pressemeddelelse lover teatret, at historien bringer sin tilskuer »helt tæt én af de mest rørende, tragiske og livsbekræftende fortællinger i dansk pophistorie.«  Samtidig vil forestillingen være proppet med 50 års dansk musik – fra Tommy Seebachs grandprix-vindere som »Disco Tango« og »Krøller eller ej« til Rasmus Seebachs seneste, platinvindende radiohits.

Ideen om en musical om Tommy og Rasmus Seebach, der samtidig kunne fortælle et stykke kulturhistorie,fik teaterchef Søren møller allerede for flere år siden - inden »Shu-bi-dua The Musical« var en realitet.

Teatret har naturligvis skullet indhente familien Seebachs tilladelse. Den har teatret fået:
»Familien Seebach har heldigvis været og set nogle af vores andre forestillinger, » fortæller Søren møller om overtalelsesprocessen. »Det har hjulpet. Dybest set handler det om, at de har tillid til os som nogle, der vil tage vare på deres historie. Vi er beæret over at få lov,« siger han.

Familien Seebach glæder sig

Også Rasmus Seebach er »beæret«.

»Jeg er meget beæret over, at Fredericia Teater har valgt at kaste sig over at kreere en musical over min families historie,« siger den poopulære musiker i føromtalte  pressemeddelelse, hvor han også giver udtryk for, at han og resten af familien Seebach glæder sig til det færdige resultat.

»Jeg synes, at Fredericia Teaters arbejde med deres seneste forestillinger vidner om, at de arbejder professionelt, engageret og med den største respekt for publikum og for selve historien. Jeg ved, at de går ind til opgaven med en sund blanding af ydmyghed og ambition, og jeg føler derfor, at Fredericia Teater er de helt rigtige til at fortolke vores historie.«

Folkene bag Shu-bi-dua

Det bliver folkene bag »Shu-bi-dua The Musical«, som skal skrive og sætte den nye musical sammen. Manuskriptet skrives af Mads Æbeløe og Fredericia Teaters chef sammen med Thomas Agerholm, som også skal instruere. Han er også manden, der har iscenesat Fredericia Teaters seneste publikums – og anmeldersucces, Disney-musicalen ”Klokkeren fra Notre Dame”, som for tiden går for fulde huse på teatret i Fredericia.

»Vi vil gerne skabe de store, danske narrativer. Det synes jeg, vi gjorde med »Shu-bi-dua-The Musical«, men nu har vi mulighed for at gøre det med en virkelig historie. Historien om Tommy Seebach er en klassisk tragedie. Han sagde selv, at han bare håbede på, at hans sange ville få fem minutters levetid. Men med Rasmus Seebachs karriere endte han med at få sin forløsning,« siger Søren Møller.

Fredericia Teater har satdig en betyudelig gældpost på  16,3 mio. kroner, som teatret er på vej til at høvle ned. Ikke mindst succesen med »Shu-bi-dua The Musical« har bidraget til, at teatret har kunnet begynde at nedbringe gælden før tid, ligesom »Klokkeren fra Notre Dame« sandsynligvis også vil hjælpe på økonomien. Teaterchef Søren Møller har ikke lagt skjul på, at teatret er nødt til at skabe publikumssucceser.

Noget for alle

»Det er da klart, at historien om familien Seebach har et stort kommercielt potentiale. Men det betyder jo egentlig bare, at den kan interessere en masse mennesker. Og vi vil også gerne have fat i nye tilskuere, som ellers ikke kommer i teatret. Jeg kan ikke finde på noget, der er bredere i sin appel end denne forestilling. Med Rasmus Seebachs fanskare, der spænder fra børn til ældre, og Tommys lagt oveni, burde den være noget for hele den danske befolkning.«

Hvem, der skal spille rollerne som henholdsvis Tommy og Rasmus Seebach, kan Søren Møller ikke fortælle.

»Men vi har naturligvis nogle i tankerne, og vi afholder ausitions først i det nye år«.

Urpremieren finder sted hjemme på Fredericia Teater den 29. september næste år. Men i lighed med teatrets andre store forestillinger, bliver ”Seebach” også tilgængelig for et københavnsk teaterpublikum, når forestillingen har repremiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene 22. juni 2018.