Færre musikere bliver spillet på P3

Antallet af afspillede kunstnere på DRs radiokanal P3 er skrumpet til det halve, viser en analyse af kanalens officielle playlister. Dansk Musiker Forbund mener, at DR svigter sin forpligtigelse som public service-station.

Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis man som musiker skal slå igennem på den danske musikscene, er det et vigtigt skridt at blive spillet på DRs radiokanal P3.

Men færre og færre musikere bliver en del af P3s playlister, skriver Politiken.

Avisen har på baggrund af radiokanalens officielle playlister med over 420.000 afspilninger fra 2011 til 2014 lavet en analyse, som viser, at antallet af afspillede kunstnere er skrumpet.

I 2011 blev der spillet næsten 3.700 forskellige kunstnere, mens der i 2014 kun blev spillet musik fra 1.612 forskellige kunstnere.

Mikael Højris, som er musik- og kontraktkonsulent hos de danske musikeres organisation Dansk Musiker Forbund (DMF), siger til Politiken, at P3 favoriserer de populære kunstnere.

Han mener, at P3 svigter sin forpligtelse som public service-station, når kanalen vælger at spille succesfulde danske og udenlandske hitmagere på bekostning af bredden.

»P3 var i deres gode ret til at gøre, hvad de vil – hvis de var en kommerciel radiokanal. Men det er de ikke. Det er udtryk for en ensretning og en mangel på mangfoldighed,« siger Mikael Højris til Politiken.

Den såkaldte public service-kontrakt mellem DR og Kulturministeriet udpensler dog ikke, hvor bredt udvalget af kunstnere på P3 og de øvrige DR-kanaler skal være.

Der er dog et krav om, at DR skal »afspejle mangfoldigheden af kultur« i Danmark, skriver Politiken.