Færgetider og hotelanbefalinger er der ikke noget af

RÆSON lancerer et rejsemagasin om Danmark med fokus på historie, kultur og natur. »Vi vil formidle dybde og viden,« siger udgiver Clement Kjersgaard.

RÆSON barsler med nyt, dansksproget rejsemagasin om Danmark. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

16 sider om Frihedsmuseet, en fotoreportage af Jan Grarup om grænselandet i det sydlige Danmark og en længere feature om København oplevet gennem de filmiske briller.

Alt sammen renset for korte tips til restauranter og informationer om priser på overnatningsmuligheder.

Der er ikke meget traditionelt rejsemagasin over magasinet REJSER i Danmark.

Det er helt bevidst, for ambitionerne med det kommende rejsemagasin er ikke at anbefale og guide til oplevelser rundt om i landet.

Magasinet skal i stedet berige læserne med viden om dansk historie, kultur, kunst og natur. Og ikke på et overfladisk plan – kode­ordene er mere dybde og større sammenhæng.

Det forklarer udgiveren, Clement Kjersgaard, der også lover høj kvalitet i både indhold og udtryk. Ud fra en overbevisning om, at der findes et stort publikum til et rejsemagasin med fokus på kvalitetsindhold.

»Det bliver ikke et blad med glansbilleder af stokrose-Danmark, men et magasin, der faktisk handler om nuancerne og konflikterne i historien,« siger Clement Kjersgaard.

Magasinet REJSER i Danmark udgives af RÆSON, der begyndte som et uafhængigt politisk onlinemagasin i 2002 og siden 2007 er udkommet i trykt form, i dag fire gange årligt. Derudover har RÆSON stået bag en lang række konferencer, kurser i samarbejder med højskoler og siden 2012 en årlig vidensfestival i samarbejde med Dansk Magisterforening og Den Sorte Diamant.

Umiddelbart møder magasinet ikke den store konkurrence. Ganske vist findes der masser af rejsestof i bl.a. dagblade og blogs på nettet, men i trykt form ligger der kun to dansksprogede magasiner på hylderne i bladkioskerne, Vagabond og Opdag Verden, sidstnævnte med fokus på friluftsrejser, og begge er af den traditionelle slags med blandt andet bunker af tips og guider. Og med fokus på ikke kun Danmark, men hele verden.

REJSER i Danmark rammer bladkioskerne 1. december og vil derefter i første omgang udkomme to gange årligt med en ambition om at øge udgivelsesfrekvensen til en gang i kvartalet. Prisen er 99 kr., og første udgave er på 112 sider. I spidsen for magasinet står Martin Krag Andersen, der i forvejen er ansvarshavende chefredaktør på RÆSON.