Få overblikket: Her er årets julekalendere

Julen står for døren, og i år er der masser af julekalendere til både store og små - og dem lige midt imellem. Her kan du få overblikket over, hvilke julehistorier der skal sikre hyggen og få tiden til at gå indtil juleaften.

TV 2s nye julekalender hedder »Juleønsket« og sendes hver aften kl. 20. Foto: Ian Hansen/TV 2 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sebastians jul
Kl. 16:40 er der »Sebastians jul« på DR Ramasjang. Sebastian passer dyrene på en gammel bondegård i december måned. På gården er der drillenisser, men Sebastian får hjælp fra musen Herkules, og så skal det nok blive jul på bondegården. Alt imens fortæller Sebastian om gamle juletraditioner, som er forbundet til dyrene på bondegården.

Nissebanden
Kl. 17:00 sender DR Ramasjang klassikeren »Nissebanden« fra 1984. Her er Gemyse, Lunte, Skipper, Pil og Hr. Mortensen stadig vilde med risengrød og den dertilhørende smørklat. Når nisserne ikke synger sange om risengrød, forsøger de ihærdigt at finde Julemandens gode humør i tide før juleaften.

»Nissebanden« sendes i år på DR Ramasjang kl. 17:00 hver dag i december. Foto: Karl Høver/DR Fold sammen
Læs mere

Piratskatten
Kl. 19:00 er der Piratskatten på DR Ultra. »Piratskatten« er en svensk julekalender fra 2014, der er optaget i Kroatien. Minna og Sam tager til Orkidékysten for at fejre jul sammen med deres fars familie. Her trues fasterens hotel af konkurs, og derfor tager Minna, Sam og deres kusine Bianca sagen i egen hånd og går på jagt efter piratkaptajnen Aquilas skat. En skat, som kan løse familiens problemer.

JULTRA
Kl. 19:10 er der igen julekalender på DR Ultra. Her er Bubber på skærmen i »JULTRA«. Han planlægger et juleshow på Costa Del Sol, men i jagten på sin medvært går alt galt. Ingen gider deltage i Bubbers juleshow, og pludselig er han tilmed eftersøgt for kidnapning. Bubber får hjælp af børnene Julie og Hugo.

Casper og Mandrilaftalen
Kl. 19:30 sender DR3 en lille kalendergave til de voksne i form af sketch-programmet »Casper og Mandrilaftalen« fra 1999. Hver dag indtil jul sender DR3 et afsnit af satireprogrammet, hvor de faste medvirkende Casper Christensen, Lasse Rimmer, Frank Hvam og Lars Hjortshøj tager forskellige nyheder og teamer op til (u)kærlig behandling.

Absalons Hemmelighed
Kl. 19:30 sender DR1 deres bud på årets julekalender. I »Absalons Hemmelighed« fra 2006 genser vi 12-årige Cecilie, der bliver meget optaget af Absalons gamle gård, som kommer frem under udgravningerne til en ny metrotunnel. Cecilie og vennen Hubert graver dybere i Absalons hemmelighed, fordi de tror, at der her er et håb for Cecilie syge lillesøster. »Absalons Hemmelighed« bliver også vist kl. 17:10 på DR Ultra.

DR1 genudsender »Absalons Hemmelighed«, der første gang blev sendt i 2006. Julekalenderen vises kl. 19:30. Foto: Mike Kollöffel/DR Fold sammen
Læs mere

Juleønsket
Kl. 20:00 ruller TV 2s nye julesatsning »Juleønsket« over skærmen. I »Juleønsket« møder vi den 12-årige Julie, hvis familie har for travlt til at holde jul med hende. Men sådan skal det ikke gå, det har en engel i himlen bestemt. Engleaspiranten Rafi bliver derfor sendt på en hemmelig mission til Jorden for at redde Julies juleaften.

TV 2s nye julekalender hedder »Juleønsket« og sendes hver aften kl. 20. Foto: Ian Hansen/TV 2 Fold sammen
Læs mere

Mens vi presser citronen
Kl. 22:00 er der satirisk julekalender på DR2, når børnene er fodret og puttet. »Mens vi presser citronen« har utraditionelt først premiere 6. december og sendes i fem afsnit. Her følger vi tre par i 40’erne, som har besluttet at starte en madklub. Alt synes lækkert og overskudsagtigt, men bag facaden er sagen en anden. Serien er skrevet af Lisbeth Wulff, og parrene spilles af Ellen Hillingsø, Rasmus Botoft, Peter Gantzler, Lærke Winther og Lisbeth Wulff.

Hvis ovenstående julekalendere ikke fanger din eller børnenes interesse, så fortvivl ej. Det er muligt at streame flere af de tidligere julekalendere online. På DRs hjemmeside kan man se »Jul på slottet« og »Bamses julerejse«, mens man på TV 2 Play kan streame »Jesus og Josefine« og »Mikkel og Guldkortet«.

DR2s voksenjulekalender hedder »Mens vi presser citronen« og handler om tre par, der starter en madklub. Den har premiere 6. december og sendes i fem afsnit. Foto: Anne Mie Dreves/DR Fold sammen
Læs mere