Ezra Miller gik under jorden efter stribevis af grove anklager. Nu er tavsheden brudt

Ezra Miller fik flotte roller og var på vej mod en lige så flot Hollywood-karriere. Lige indtil en række grove anklager begyndte at pible frem. Nu udtaler Miller sig for første gang.

Ezra Miller er inden for det seneste halve år blevet anholdt to gange. Nu udtaler skuespilleren, der er kendt fra blandt andet »Fantastiske skabninger«-filmene, sig for første gang efter det månedlange stormvejr. Fold sammen
Læs mere
Foto: zz/John Nacion/STAR MAX/IPx
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Listen af anklager mod skuespilleren Ezra Miller er efterhånden ganske lang. Dem tæller blandt andet overfald, trusler, vold og grooming af mindreårige. Og ikke mindst står skuespilleren anklaget for at have ledet en kult.

Med andre ord: Ezra Miller har i den grad været i søgelyset det seneste år, men det har været sparsomt med ord fra skuespilleren selv. Tidligere har en anonym person, der er tæt på skuespilleren, sagt, at Miller ville udtale sig efter at have »helet«.

Ord kommer der til gengæld nu. Dog ikke i et interview, men derimod som en skriftlig kommentar, som The Hollywood Reporter har modtaget gennem en repræsentant for skuespilleren.

Skuespilleren er i behandling for »komplekse psykiske problemer«, lyder det nu.

»Efter at have været gennem en tid med intens krise forstår jeg nu, at jeg lider af komplekse psykiske problemer, og jeg har påbegyndt løbende behandling. Jeg vil gerne undskylde over for alle, som jeg har skræmt og bragt i oprør med min tidligere adfærd. Jeg forpligter mig på at arbejde for at komme tilbage til et sundt, sikkert og produktivt sted i mit liv,« lyder den fulde besked.

Jorden ryster under Miller

Den 29-årige skuespiller er kendt fra »Fantastiske skabninger«-serien og filmen »The Perks of Being a Wall Flower« og som The Flash i »Batman vs. Superman: Dawn of Justice«.

Inden for det seneste halve år er Ezra Miller blevet arresteret to gange i Hawaii. Først i marts, efter at han opførte sig chikanerende på en karaokebar, dernæst i april for et overfald, hvor en kvinde angiveligt blev ramt i hovedet.

Desuden har forældrene til en 18-årig søgt om et tilhold og anklaget skuespillere for at have groomet deres barn, siden det var 12 år.

Senest blev Ezra Miller sigtet for et indbrud, begået i den amerikanske delstat Vermont.

Sarah Iben Almbjerg, Berlingskes filmredaktør, skrev for nylig en kommentar om Ezra Miller-sagen. Hendes dom var klar:

»Nu ryster jorden under Miller, der står over for den ene anklage efter den anden. I modsætning til sagerne mod Weinstein og Cosby har Miller aldrig hævdet at være et godt menneske. Måske er det derfor, at ingen rigtig ved, hvad man skal gøre,« skrev hun.