eyeQ fortsætter trods brud

Lige nu står »Popstars«-gruppen eyeQ uden Sofie Hviid, uden pladekontrakt og deres tidligere så talstærke publikum. »Men vi fortsætter,« siger eyeQ's Trine Jepsen.

eyeQ fortsætter trods brud - 1
»Vi har været igennem nogle turbulente år og trænger nok alle til ro. Men vi tre fortsætter,« siger Trine Jepsen til Berlingske Tidende. Her er hun flankeret af de to andre tilbageværende medlemmer i eyeQ, nemlig Julie Næslund i midten og Louise Lolle til højre. <br>Foto: Jørgen Jessen Fold sammen
Læs mere

Vinderne af den første af de i alt tre »Popstars«-konkurrencer, pigegruppen eyeQ, blev forleden reduceret til en trio, da gruppens yngste medlem Sofie Hviid fra Ålborg valgte at forlade den landskendte TV-gruppe. Hendes exit får dog ingen umiddelbare konsekvenser for de tre tilbageværende medlemmer, Trine Jepsen, Louise Lolle og Julie Næslund.

»eyeQ eksisterer skam stadig,« siger Trine jepsen, da Berlingske Tidende spørger til den godt to år gamle gruppes fremtid.

»Vi har lige fuldført nogle koncerter og har også koncerter sidst på sommeren, og dem har vi i sinde at fuldføre,« siger Trine Jepsen videre.

Efter en turbulent karrierestart med uhørt stor medieopmærksomhed solgte gruppens debutalbum imponerende 150.000 eksemplarer. Opfølgeren har derimod ikke rundet bare ti procent af det salgstal, lige som deres koncertturné i år har været væsentlig mindre end første gang.

Men det er ikke den styrtdykkende succesrate, der har fået Sofie Hviid til at forlade eyeQ, siger Trine Jepsen.

»Vi har vidst i et stykke tid, at Sofie ville prøve noget andet, og det har ikke noget med skuffelse at gøre. Så det er ikke fordi, at det går dårligere end i starten. Jeg ved faktisk ikke, hvad hun vil nu, men husk på, at vi har været igennem to utroligt turbulente år, og vi trænger faktisk alle sammen til lidt ro,« forklarer Trine Jepsen.

eyeQ er ikke længere kontraktligt forpligtet til at udgive flere plader på deres hidtidige pladeselskab EMI-Medley, men det bekymrer ikke Trine Jepsen.

»Nu forsøger vi først og fremmest at bruge tiden til at skrive nogle nye sange hver især. Derefter må vi se, hvad der sker, og vi har ikke travlt. Det vigtigste er, at vi er enige om, at vi skal fortsætte det her af lyst,« afslutter Trine Jepsen.

Det var i går ikke muligt at træffe Sofie Hviid eller eyeQs manager Simon Juncker for en kommentar om bruddet og Sofie Hviids fremtidsplaner.