Extremely Loud and Incredibly Close

Tom Hanks og Thomas Horn i Ekstremt højt & utrolig tæt på. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EXTREMELY LOUD AND INCREDIBLY CLOSE

Ekstremt højt & utrolig tæt på er filmatiseringen af Jonathan Safran Foers gribende roman af samme navn (2005) om den gammelkloge dreng Oskar Schell, der mister sin far ved terrorangrebet d. 11. september 2001. Rystet af sorg finder ni-årige Oscar en mystisk nøgle, og konkluderer at det må være et spor fra hans far. Med Manhattan som bagtæppe begiver han sig ud for at finde svar - og for at løse gåden om hans fars død.

Foers første roman Alt Bliver Oplyst blev glimrende filmatiseret i 2005, med Elijah Wood i hovedrollen, uden dog at skabe den helt store opmærksomhed uden for kulturspalter og filmfestivaler.

Med filmatiseringen af Ekstremt højt & utrolig tæt på er Foers på samme tid melankolske og finurlige fortællestil rykket op i en helt anden liga. I instruktørstolen finder man virtuosen Stephen Daldry, der tidligere har høstet både ros og priser for filmene Billy Elliott, The Hours og The Reader. Og med en række talenter foran kameraet som Tom Hanks, Sandra Bullock, og Max von Sydow, skal Ekstremt højt & utrolig tæt på i hvert fald nok få solgt nogle biletter.

Bonusinfo: Filmen har, ligesom romanen i sin tid, fået blandede anmeldelser, og er desuden nomineret for Best Supporting Actor.