EUs medlemslande skal have en fælles sangbog

En dansk forening har siden januar arbejdet på en EU-sangbog, som samler sange for alle EUs 28 medlemslande. Samtlige lande skal nu stemme om, hvilke sangtitler der skal indgå i sangbogen.

En dansk forening har siden januar arbejdet på en EU-sangbog, som samler sange for alle EUs 28 medlemslande. Samtlige lande skal nu stemme om, hvilke sangtitler der skal indgå i sangbogen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 28 EU-medlemslande skal lære hinandens sangskatte at kende, mener en dansk initiativgruppe, som siden januar har arbejdet på en EU-sangbog, skriver Kristeligt Dagblad.

Foreningen Den Europæiske Unions Sangbog har hverken økonomisk eller politisk forbindelse til EU, og formanden, Jeppe Marsling, siger til avisen, at det har været magtpåliggende, at projektet ikke blev en del af det etablerede EU-system.

»Mange har sagt, at hvis EU ikke bliver mere folkeligt, vil det falde fra hinanden. Vi kan ikke bare læne os tilbage og overlade det til politikerne, vi må også selv handle. Man kan ikke skabe folkelighed ovenfra, derfor ser vi også, at kommissionens forsøg på at skabe en europæisk identitet er fejlet,« siger han til Kristeligt Dagblad.

Gruppen har sammen med 17 europæiske musikkonservatorier fundet seks kategorier: Kærlighed, natur og årstider, frihed og fred, folkesange, tro og børnesange, og nu skal samtlige medlemslande ved en internetafstemning stemme om, hvilke sangtitler der skal indgå i sangbogen.

Alle kan deltage ved at klikke ind på foreningens hjemmeside www.eu-songbook.org, og i Danmark kan man stemme frem til 9. juni. Blandt andet TV 2s »De første kærester på månen«, Kaj Munks » Den blå anemone« og Grundtvigs »Dejlig er den himmel blå« er kandidater til at komme med i sangbogen, som en af de danske sange.