Eurovision søger Københavner-værter

Til maj bliver de gamle B&W Haller omdannet til hjertet af Eurovision Island. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er du vild med Melodi Grand Prix, har du internationalt sprogtække og kender du København som din egen baglomme?

Så er jobbet som "delegationsvært" måske det perfekte match, når underholdningmaskinen og glitterkanonen Eurovision Song Contest indtager hovedstaden til maj.

Selvom hovedfokus kommer til at ligge på de stort anlagte shows i B&W-hallerne på Refshaleøen (der i et par uger skifter navn til Eurovision Island), vil hele København blive involveret som bagtæppe i det enorme kulturarrangement. Det kræver også, at Københavnerne engagerer sig som frivillige - i hvert fald hvis det står til medarrangørerne fra Host City Copenhagen.

 

De søger nemlig frivillige værter til at tage sig af de internationale delegationer og sangfugle, når de lander i København. Sammen med 1-2 andre medværter skal du bl.a. afhente de tilrejsende i lufthavnen, ledsage dem under hele opholdet i København og agere bindeled mellem de internationale stjerner og planlægningsapparatet omkring det internationale Melodi Grand Prix.

På facebook har stillingsopslaget affødt blandede reaktioner, idet flere mener, at jobbet kræver alt for meget tid og energi til at være ulønnet. Andre brugere og Host City Copenhagen selv understreger dog, at jobbet er en fantastisk mulighed for at indtage en nøgleposition i gennemførelsen af det gigantiske event - en "once in a lifetime" oplevelse, der både kan styrke CV'et og ens internationale netværk.

Har du mod på at vise København frem for Europa og tage del i Eurovision Song Contest kan du læse meget mere om stillingsopslaget via dette link.

Glæd dig til maj, hvor AOK indtager Eurovision Island og guider til events og oplevelser i byen.