Eurovision-fagjury smider medlem ud

Per Sundnes, der tidligere har været MGP-general i Norge, er blevet smidt ud af den norske fagjury grundet brud på reglerne.

Billede fra første semifinale af Eurovision Song Contest 2017. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sergey Dolzhenko

Det er slut med at sidde i den norske fagjury i forbindelse med Eurovision Song Contest for norske Per Sundnes. Grunden er brud på de regler, juryen arbejder under. Det skriver NRK.

Det var en udtalelse i NRK-programmet »Adresse Kiev« den 17. april, at Per Sundnes udtalte sig kritisk om Irlands bidrag til Eurovision Song Contest. Således udtalte han, at Irland »totalt har mistet grebet om Eurovision«.

I kølvandet på udtalelsen valgte Irland at klage til European Broadcasting Union, der altså følgelig har valgt at fjerne ham fra posten. De udtaler i den forbindelse følgende:

»Per Sundnes, der var medlem af den norske fagjury, er blevet erstattet af Erland Bakke som konsekvens af Per Sundnes brud på reglerne«.

Det har udløst glæde hos formanden for den Irske delegation, der i en udtalelse til avisen The Independent udtalte:

»Jeg er glad for, at European Broadcasting Union har reageret på situationen ved at sikre, at alle jurymedlemmer er upartiske. Det er kun retfærdigt, at alle sange bliver bedømt på lige vilkår«.

Eurovision Song Contest afholdes lørdag den 13. maj klokken 21.00 og kan ses på DR1.