»Eremitten« får nordisk krimipris

Glasnøglen 2015 for bedste nordiske krimi går til Thomas Rydahls debutroman, »Eremitten«.

Thomas Rydahl modtog årets debutantpris ved åbningen af Bog­Forum i Bella Center i november 2014. Foto: Asger Ladefoged Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Glasnøglen 2015 for bedste nordiske krimi går til Thomas Rydahls debutroman, »Eremitten«, der også modtog Debutantprisen 2014 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2015.

De øvrige nominerede til Glasnøglen 2015 var norske Karin Fossums »Helvetesilden«, svenske Tove Alsterdals »Lad mig tage din hånd«, finske Timo Sandbergs »Mustamäki« og islandske Stefán Mánis »Grimmd«.

Glasnøglen er blevet uddelt af Skandinavisk Krimi Selskab siden 1992 og er tidligere gået til blandt andre Jo Nesbø, Stieg Larsson, Peter Høeg og Jussi Adler-Olsen.

For nogle uger siden meddelte det spanske filmselskab Atresmedia, at det har købt rettighederne til at gøre »Eremitten« til en film eller en TV-serie, og »Eremitten« er desuden solgt til udgivelse i blandt andet Storbritannien, USA, Japan, Frankrig, Holland og en række sydamerikanske lande.

Ifølge Thomas Rydahls danske forlag, Bindslev, skriver forfatteren for tiden på en selvstændig fortsættelse, der er planlagt til udgivelse i Danmark til efteråret.