Er Plummer »varm luft«?

Biografi udstiller DRs generaldirektør som pinlig ved hjælp af anonyme kilder.

»Jeg har jo i løbet af dagen fået refereret nogle historier fra bogen. Og det lyder som om, den er fuld af røverhistorier,« lød det i går fra Kenneth Plummer, der først vil læse Kurt Lassens portrætbog, inden han vil kommentere de angreb på ham, som fremkommer i den. Fold sammen
Læs mere

Han besidder den fremmeste stilling i dansk medie- og kulturliv. Til gengæld er hans egenskaber i jobbet ikke til at få øje på. Sådan er det ifølge bogen »Plummer - summen af kardemommen«.

Hele portrætbogen om Danmarks Radios generaldirektør, Kenneth Plummer, er en udstilling af hovedpersonens angivelige inkompetence som leder af DR.

»Plummer har nok i sig selv, fodbold og gadgets. Og kvinder,« citeres en »forhenværende chef« eksempelvis for at opsummere sin tidligere generaldirektør og dennes ledelsesevner.

Andre tidligere og nuværende direktører og chefer i Danmarks Radio bærer bogen igennem brænde til et bål, der flammer op omkring Kenneth Plummer og truer med at brænde hans troværdighed af. Generaldirektøren selv bærer også ufrivilligt ved til ilden. Ifølge journalist og forfatter Kurt Lassen, som har skrevet bogen, forsøger Plummer gentagne gange at påvirke bogens indhold. I de fleste tilfælde med et pralende og dermed uheldigt udfald, ifølge forfatteren.

Kenneth Plummer ønsker ikke at kommentere de enkelte eksempler over for Berlingske Tidende, men siger: »Jeg har jo i løbet af dagen fået refereret nogle historier fra bogen. Og det lyder som om, den er fuld af røverhistorier.«

Kenneth Plummer bekræfter, at han har ført samtaler med Kurt Lassen, men at de havde »en klar aftale om, at det var til baggrund og ikke til citat.«

Det bekræfter forfatteren. Kurt Lassen mener sig dog i sin ret til at bryde aftalen.

»Plummers opfattelse af »til baggrund« udviklede sig efter min overbevisning til en magtfuldkommen arrogance og tiltænkt omkostningsfri brug af begrebet,« begrunder forfatteren.

»En farce«

Ved anonyme kilders hjælp leverer bogen flere eksempler på diskvalificerende adfærd fra Plummer.

På sin første chefkonference i DR afspiller Kenneth Plummer en scene fra filmen »The Untouchables«. Robert de Niro går i rollen som Al Capone rundt om et bord med Chicagos gangsterbosser i stolene og taler om »teamwork«. Han smadrer en af bosserne i hovedet med køllen. Enkelte DR-chefer var bagefter foruroligede, og alle ledere i DR spurgte hinanden om, hvad den nye generaldirektørs mening med at vise filmklippet var. »Folk var målløse,« citeres en »direktør«:

»De tænkte: Hvad sker der her? Har den mand overhovedet det politiske talent til at drive den her butik? Har denne her mand overhovedet skyggen af journalistisk fornemmelse? Eller er det bare varm luft? Og i møde efter møde udviklede det sig til mere varm luft.«

En anden anonym kilde beskriver i bogen generaldirektørens ledelse af direktionsmøder som »en farce«. Generaldirektøren sidder angiveligt og læser avisklip om sig selv eller SMSer med sin mobiltelefon under møderne. »Totalt pinlige situationer« opstår, hedder det i bogen.

»På et tidspunkt sagde jeg til ham: »Vi bliver simpelthen nødt til at have noget seriøst arbejde ind i de her direktionsmøder.« Det var han ikke særlig begejstret for,« siger den tidligere leder i DR.

Bogtitlen »summen af kardemommen« er et udtryk DRs generaldirektør ofte bruger. Kenneth Plummer siger, at han vil kommentere bogen, når han har læst den.