Enhver kan dø i »Bedrag II«

Hovsaløsninger har der været for mange af i serien, der ganske enkelt virker ufærdig i sine handlingstråde.

Bedrag, afsnit 9 Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I moderne TV-serier som »Game of Thrones« har man en tommelfingerregel, der kort og godt hedder »anyone can die« – enhver kan dø. I modsætning til fortidens TV-serier, hvor heltene nærmest blev defineret ved, at de ikke kunne dø (fordi de skulle genbruges igen og igen), dikterer »enhver kan dø«-reglen, at selv de gode i princippet kan dø når som helst. Af hensyn til dem, der ikke så »Bedrag II«s niende og næstsidste afsnit i aftes, skal vi ikke her sige, hvem der dør, kun at det faktisk er lidt trist.

Man kan tydeligt mærke, at vi er i de sidste runder af DRs meget ujævne »Bedrag II«, hvor de personlige regnskaber gøres op, samtidig med at virksomhedsregnskaberne gennemgås for 117. gang, uden at det rigtigt rokker ved de røde tal i seriens overordnede regnskab.

Den hårdtprøvede politimand Mads (Thomas Bo Larsen) modtager et dobbeltslag, da først hans kollega Alf (Thomas Hwan) nedskydes, dernæst da hans højgravide kone bliver overfaldet og får veer.

»Det er noget rigtig lort!« siger Mads, der dog virker underlig passiv i betragtning af, hvor impulsivt han har handlet i de foregående mange afsnit. Han krammer fødselslægen, der passer hans kone, og undskylder krammet med et »Ja, der har sgu været så meget!« Det må man sige.

På de bonede gulve i Absalon Bank har man fået færten af, at den ufatteligt kyniske Christensen har et større bytte i sigte end blot at likvidere den lille kreative konkurrent, og søskendeparret (Sonja Richter og David Dencik) forsøger at afhænde de dårlige franske aktier til mæglere over hele verden. Det går ikke så godt, og i stedet retter Claudia (Natalie Madueño) nogle sidste fortvivlede angreb på Christensen.

I forrige afsnit afleverede hun en inkriminerende sagsmappe til Mads’ kone, men da den blev bortrøvet. kopierer Claudia i stedet den samlede mailkorrespondance mellem Absalon og Christensen. Den får stakkels Alf straks smidt i nakken, og selvom han ligger uden milt, går han straks i krig med at finde det endelige bevis, der kan fælde Christensen.

På en aller anden måde har man en fornemmelse af, at det bevis kunne være fremskaffet meget tidligere i betragtning af, at Christensen ved siden af sine slebne forretningsmanøvrer også gladeligt udsteder ordrer om likvidering og kidnapning.

Den slags hovsa-løsninger har været karakteristisk for serien, der ganske enkelt virker ufærdig i sine handlingstråde og i sine karakterers relationer.

Bedste scene: Som ofte før, alle scener med Bimse. Særlig den, hvor han fortæller nogle drenge sit navn. »Bimse? Det kan man da ikke hedde,« siger de. Verden er et hårdt sted for Bimse.

Hvad: Bedrag, afsnit 9

Hvem:  Af Jeppe Gjervig Gram, med Thomas Bo Larsen.

Hvor: Sendes på DR 1 og kan streames fra dr.dk.