Endnu en dommer forlader »Den store bagedyst«

Først stoppede Mette Blomsterberg, og nu vil DR have helt nye dommere i "Den store bagedyst".

Jan Friis-Mikkelsen stopper som dommer. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mette Blomsterberg annoncerede sin afsked i »Den store bagedyst« i januar, og nu vil DR have helt nye dommere efter den populære konditors chokexit.

Det betyder, at Jan Friis-Mikkelsen ikke længere skal se, om souffleerne er faldet sammen, eller om moussen er skilt, når sjette sæson bliver sendt på DR1.

Det oplyser DR på sin hjemmeside.

Og exittet ærgrer Jan Friis-Mikkelsen en smule, men han er ikke sur eller skuffet, siger han til DR.

- Jeg synes, det har været vildt sjovt at lave, og jeg ville gerne have været med til at lave flere sæsoner, så det er da lidt øv, lyder Jan Friis-Mikkelsens reaktion til DR.

Efter Blomsterbergs exit meddelte Jan Friis-Mikkelsen, at han var klar til at lave mere bagedyst - under de rette forudsætninger for ham og for DR.

Den 54-årige kok har været til casting med nogle af de nye kvindelige dommerbud, men han følte selv, at han fyldte for meget.

- Jeg føler mig på ingen måde fravalgt. Som kortene er blevet lagt, er det dét her, der giver mest mening, og som er bedst for programmet, siger han til DR og fortsætter:

- Hvis jeg fortsatte sammen med en ny kvindelig vært, ville jeg måske køre videre i den samme rille på grund af den erfaring, jeg har opbygget gennem fem år. Min erfaring gjorde, at jeg måske satte mig lidt for meget på de andre, og det er jo ikke meningen, siger Jan Friis-Mikkelsen til DR.

Ifølge DR er der ikke tale om et fravalg, siger Signe Aggerholm, der er tværgående chef for DR Aarhus.

- Efter moden overvejelse fra begge sider har vi besluttet, at det er blevet tid til at begynde på en frisk med en jævnbyrdig, ny dommerduo i "Den store bagedyst", forklarer hun til DR.

Hun tilføjer, at de nye bagedystdommere bliver præsenteret en af de kommende dage.