Enden på en æra: Dette sexikon er Playboys sidste nøgenmodel

»Baywatch«-baben Pamela Anderson skal posere som den sidste nøgenmodel på forsiden af Playboy.

Playboy magazine's January/February 2016 edition cover featuring Pamela Anderson is shown in this handout photo provided by Playboy Enterprises, Inc, in Los Angeles, California, December 3, 2015. Anderson is featured in the last nude edition of the magazine, closing a more than 60-year tradition that has seen women ranging from Madonna to Kim Kardashian and Cindy Crawford strip off for the glossy men's publication. REUTERS/Ellen von Unwerth/Playboy/Handout via Reuters ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.NO RESALES.NO ARCHIVE. THIS PICTURE IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS TPX IMAGES OF THE DAY Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

København: Det har nok ofte været i spøg eller af frygt for konen, når mænd i tidens løb har sagt, at de læste Playboy på grund af artiklerne. Men fremover må man regne med, at den er god nok. Det berømte dameblad annoncerede nemlig i oktober, at de fremover ikke vil trykke billeder af nøgne kvinder.

Til gengæld slutter Hugh Hefners magasin, der de seneste 60 år har promoveret en glamourøs livsstil til millioner af mænd over hele verden, showet af i fornem stil.

Den sidste kvinde til at posere nøgen bliver nemlig 90'ernes helt store sexidol, den barmfagre blondine Pamela Anderson.

- Jeg fik et opkald fra Hugh Hefners advokat, der sagde: "Vi vil ikke have nogen anden. Der er ingen andre, vil du være på den sidste forside i Playboy?", fortæller Anderson til Entertainment Tonight.

Det bliver den fjortende gang, at den canadisk-fødte model og skuespiller pryder forsiden, og det er en rekord i Playboy-henseende.

Ifølge Playboy er det den frie adgang til porno på nettet, der har fået bladet til at afslutte traditionen med at bringe nøgenbilleder, og det giver god mening, mener Anderson.

- Det er svært at konkurrere med internettet. Og naboens pige eksisterer ikke længere. Hun tager selfies op under tøjet, så der er ikke noget mysterium længere. Det har ikke den samme charme eller uskyld, som det havde engang fortæller modellen.

Om det kan vende skuden for Playboy, at droppe nøgenmodellerne er usikkert, men det er tydeligt, at skibet har taget vand ind længe. Magasinet er gået fra et oplag på 5,6 millioner kopier i 1975 til omkring 800.000 i de seneste år.

/ritzau/FOKUS