En fræk og funky lillesøster

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Roxie er Kadeaus frække og funky lillesøster. Seneste skud på det bornholmske Kadeau-imperie med både to Michelinrestauranter, adskillige bistroer og grillbarer og en cocktailbar. Roxie ligger i Brøchner-familiens nye hotel Herman K lige over for Magasins parkeringshus på Bremerholm og er indrettet i en højloftet tidligere transformatorstation.

Det rå betongulv har stadig de skinner, som de gamle kraner kørte i, de rå vægge får lidt varme tilført fra træ og mørk keramik, og der hersker i det hele taget en cool og elegant New Yorker-atmosfære i restauranten, hvorfra hotellets gæster da også kan tage elevatoren lige op til de 31 luksusværelser.

Restaurant Roxie, beliggende i Hotel Herman K i København. Thomas Lekfeldt

Man nærmest vader lige ind i den store bar, hvor man bagved ser det travle køkken, og havde det været varmere i vejret, havde vi nok ladet os friste af en cocktail ude på baggårdsterrassen. I stedet slog vi os ned ved et af de høje borde og måtte snart konstatere, at stolene nok ser godt ud, men simpelthen ikke egner sig til længere tids ophold. Ærgerligt, for ud over musikken i højttalerne, der minder om en fire år gammel playliste fra The Voice og virker helt ude af trit med resten af indretningen, så var der ikke andet at klage over denne aften.

Trods sin unge alder virker køkkenchefen, den kun 25-årige Anika Madsen (med en fortid på bl.a. formel B og på Kadeau-familiens nu nedlagte restaurant Eldorado), og hendes 23-årige souschef Emil Rodam fuldt flyvefærdige. De var imponerende sikre aftenen igennem allerede fra de indledende snacks, der trak tråde direkte tilbage til resten af Kadeau-familien: først friterede rejer med Kadeaus nærmest signaturagtige gærcreme, og så Eldorado-snacken pak choy-kål serveret med svampecreme og chilispicy nam jim-sauce. Suppleret med en såkaldt »bornholmsk« version af den indiske onion bhaji (friterede løg), der her var paneret i en dej lettet af Thy-pils, dustet med eddikestøv og serveret med en miso-creme fraiche, samt en skive bornholmsk rugbrød med røget torskerogncreme med tørrede kammuslinger toppet med karse og tørret æggeblomme revet henover.

En skarp og velsmagende snack-kvartet, der afgav store løfter for resten af aftenen, ikke mindst i selskab med vinmenuens indledende glas Sextant L’Ecume, en let og saftig mousserende blanding af sommerforlængende pinot noir og aligoté.

Restaurant Roxie, beliggende i Hotel Herman K i København. Thomas Lekfeldt

Roxies vinmenu koster 500 kr. for fem glas, og den valgte jeg gladeligt, da jeg så, at manden med flasken var lig med den fra Japan hjemvendte Henrik Levinsen, som efter min mening er en af Københavns bedste vintjenere. På Roxie er vinmenuen ifølge Levinsen flydende og skifter lidt, alt efter hvad han fornemmer, den enkelte gæst vil have. At Levinsen hurtigt spotter sine gæsters smag blev tydeligt, da vort næste glas hvidvin kom på bordet; en orangevin (grønne hvidvinsdruer gæret på rødvinsmanér med skal og kerner med en orange farve og en dybere smag til følge) – her i en aldeles usvovlet Auksinis 2012 fra Sebastien Riffault i Sancerre. Tilsyneladende en rest fra de riges bord – Kadeau-imperiet holdt bestyrelsesmøde nede i kælderen!

Orangevinen var helt perfekt til næste ret: kåldolmer på spidskål fra Kiselgården med saltede norske kammuslinger og en sauce på blåmuslinger med finthakkede syltede asier smagssat med Ask, en røget hvidskimmelost rullet i aske. Det spillede max – fastheden fra kål, den bløde sauce med den dybe smag og det salte bid fra kammuslingen.

Restaurant Roxie, beliggende i Hotel Herman K i København. Thomas Lekfeldt

Og nu til en ret, der kunne ryge direkte i finalen til Årets Ret: tynde spaghettilignende strimler af Vesterhavsblæksprutte med nærmest ens udseende strimler af syltet knoldselleri. Begge vendt i dashi-smør – dashi er japansk mads grundfond og laves på tørrede flager af bonito-tun – og serveret med yderligere to konsistenser af knoldselleri: en creme i bunden og en topping af selleri brændt af i fire timer ved lav varme sammen med hø. Slowgrillningen havde givet sellerien en sprød konsistens og en sød smag, der sammen med dashismør og blæksprutte truede med at sprænge umamiskalaen. I glasset: Frédéric Cossards Puligny-Montrachet-vin Bigotes – et brag af en vin.

Restaurant Roxie, beliggende i Hotel Herman K i København. Thomas Lekfeldt

Næste ret var tatar på okseinderlår med grillede nye løg og en creme på fermenterede svampe, der fik sin fornemme syrebalance fra grønne jordbær, syltede solbær og et tyndt »skelet« af grøn bøftomat, hvor kerner og tomatkød var fjernet. Den blev ledsaget af en »uhøjtidelig bællevin«, som Levinsen sagde – en letdrikkelig og frisk pinot noir fra sydaustralske Good Intentions, inden det blev seriøst igen med gamay-baserede Brouilly fra stjerneskuddet Alex Foillard; en elegant og frugtig vin med noter af røde bær med en god dybde. Rigtig fin til sødmen og røgsmagen fra vores iberico-gris, der først havde været en hurtig tur på den gasfyrede planchagrill og siden var tilført trækulsrøg på den japanske yakitorigrill. Sortfodsgrisens helt afsindigt møre og fedtmarmorerede bovudskæring secreto blev serveret i en stuvning af blanquette-sauce på smør, æg, fond og creme fraiche med sorte trompetsvampe, grillede babymajs og masser af bittergrønt i form af wasabiblade, rød amarant og blomsterkarse.

Restaurant Roxie, beliggende i Hotel Herman K i København. Thomas Lekfeldt

Var grisen lidt bistrorustik i sit udtryk, var der mere Kadeau-format over vores dessert, der bød på det, som allerede nu er blevet en slags signatur for Roxie: grillet jordbærsaft. Først i en drink på brasiliansk cachaca-rom med sød vermouth og siden i selve desserten: en is på ananaskamilleurt, en tuille på kakaopulver, jordbær, solbær og ribs vendt i citronverbena og så altså den grillede jordbærsaft tilført lidt hybenrosesirup. En virkelig dejlig og frisk dessert, der smagte af mere. Til kaffen fik vi cannelés, små kager af sprød pandekagedej tilsat vanille og rom. Serveret af en kvindelig tjener med både Rasmus Klump og Tiger fra Kung Fu Panda tatoveret på armen! Tilsæt Kadeaus bornholmske mindset, lidt New Yorker-stemning fra de internationale hotelgæster, og værsgo' – Kadeaus funky og frække lillesøster Roxie er født. Vi ligger mellem fire og fem stjerner, men den overbevisende betjening, det gode vinmatch og ikke mindst det fornuftige prisniveau henter femtallet hjem.

Roxie, Hotel Herman K, Bremerholm 6, 1069 København K, tlf. 53 89 10 69

Hvor meget: vin fra 350,- billigste hovedret 220,- femrettersmenu m. snacks 550,-