En flig af Asta Nielsen

En pakke cigaretter af mærket Asta Nielsen og et møde med en filmlektor er nogle af højdepunkterne i Eva Tinds dokumentarfilm »En rød løber for Asta Nielsen«.

»En rød løber for Asta Nielsen« får tre ud af seks stjerner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Stillfoto fra En rød løber for Asta Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Eva Tind vil med sin dokumentarfilm lære os Asta Nielsen bedre at kende som i bogudgivelsen »Astas skygge«. Fuld respekt for målet. Desværre skygger Eva Tind for Asta Nielsen med sin egen tilstedeværelse, og hvorfor skal alle de medvirkende udstyres med rekvisitter fra Asta Nielsens film i små vignetter?

Det er ikke poesi. Det er pop. Famlende luftige spørgsmål a la »Hvis man ser de rum hun boede i, får man måske et billede af hvem hun var?« fører ingen vegne. Det gør kun benhård research og ekspertinterviews i en grad, så konklusioner og fortolkninger er tæt på at give sig selv.

Derfor er øjeblikkene hos eksperterne højdepunkterne i filmen. For eksempel støder vi på en helt fantastisk detalje i en privatsamling i Sverige, hvor der ligger en pakke cigaretter af mærket Asta Nielsen. Et møde med filmlektor Marguerite Engberg på 96 år er også muntert, og alt i alt fungerer filmen en knivspids bedre end bogen.

Hvad: En rød løber for Asta Nielsen. Instruktør: Eva Tind. Medvirkende: Eva Tind, Torben Skjødt Jensen, Marguerite Engberg, Poul Malmkjær, Bodil Jørgensen, Jørgen Sprogøe. Hvor: Premiere i København, Aarhus, Aalborg, Odense, Kolding, Ry og Stege