”En familie” topper Robert-nomineringen

Pernille Fischer Christensens film er blevet nomineret til hele 16 Robert-priser, der uddeles den 5. februar 2012.

Skuespillerne Lene Maria Christensen og Jesper Christensen i en scene fra filmen "En familie". Fold sammen
Læs mere
Foto: Rolf Konow
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 5. februar i det nye år samles skuespillere, instruktører og filmproducere i Cirkusbygningen for at overvære den årlige uddeling af Robert-priser, filmbranchens egen pris.

I dag var listen over de nominerede film og kunstnere klar til offentliggørelse, og Pernille Fischer Christensens drama ”En familie” med Jesper Christensen i hovedrollen som kræftramt familiepatriark ligger forrest i feltet med hele 16 nomineringer.

"En familie" deltog sidste år i Berlinalens hovedkonkurrence, hvor den modtog FIPRESCI-prisen, der uddeles af den internationale organisation for filmkritikere.

Martin Zandvliets biografiske film om Dirch Passer, "Dirch", ligger nummer to til Robert-uddelingen med 14 nomineringer, og Lars von Triers seneste film ”Melancholia” ligger nummer tre med 13 nomineringer. I resten af feltet af nominerede film indenfor kategorien ”Årets bedste film” finder man blandt andre ”Superclásico”, ”Rosa Morena”, ”Frit fald” og ”Juan”.

Anders Berthelsen er nomineret for to forskellige roller til Årets mandlige hovedrolle, nemlig ”Rosa Morena” og ”Superclásico”, der pudsigt nok begge er optaget i Latinamerika. Jesper Christensen, Nicolas Bro og Nikolaj Lie Kaas er hver nomineret i samme kategori for deres præstationer på lærredet.

De nominerede til Årets kvindelige hovedrolle er Barbara Garcia, Frederikke Dahl Hansen, Kirsten Dunst, Lena Maria Christensen og Tuva Novotny.