En af de mest populære roller siger farvel til »Downton Abbey«

Den 80-årige Maggie Smith siger, at sjette sæson sandsynligvis bliver hendes sidste.

Rollen som enkegrevinden af Grantham i TV-serien »Downton Abbey« har gjort Maggie Smith endnu mere verdensberømt, end hun var i forvejen. Foto: NBC Universal/AFP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Jeg havde ret angående min stuepige. Hun siger op – for at blive gift! Hvordan kan hun være så egoistisk?«

Ovenstående citat ytres af enkegrevinden af Grantham i TV-serien »Downton Abbey«, der siden 2010 har lagt verden for sine fødder sæson efter sæson.

Skuespillerinden bag enkegrevinden, 80-årige Maggie Smith, siger nu til The Sunday Times, at sjette sæson af serien, som er ved at blive lavet, efter alt at dømme bliver hendes sidste.

»De siger, at det er den sidste, og jeg kan ikke se, hvordan det skulle kunne fortsætte,« siger Smith.

»Jeg mener, jeg kan i hvert fald ikke blive ved... Så vidt jeg ved, må enkegrevinden være 110 år nu. Vi er i slutningen af 1920erne.«

Den britiske skuespillerinde, der selv fyldte 80 år i december, siger ifølge Vanity Fair, at rollen som den elskede Downton Abbey-figur har kostet en del på privatlivsfronten, fordi hun altid bliver genkendt.

»Man er ikke sikker efter at have været med i Downton Abbey. Det triste er, at jeg har levet hele mit liv uden nogen af de problemer. Jeg kunne gå til galleriudstillinger og gøre ting på egen hånd, og det kan jeg bare ikke mere.«

Og hvad endnu værre er: alle »selfierne«.

»Det frygtelige er, at det tidligere bare var autografer, men nu vil alle have fotografier,« siger Maggie Smith til the Sunday Times.

»Man begynder at føle sig som de mennesker, der troede på, at fotografier fjernede sjælen.«

Se nogle af enkegrevindens legendariske replikker her:

Rollen som (særdeles) aldrende britisk aristokrat, der ikke ser med milde øjne på de skiftende tider, er ikke den eneste rolle, der har gjort Maggie Smith kendt.

For at nævne et lille udpluk af en lang perlerække af film, spillede hun i 1965 Desdemona over for Laurence Oliviers Othello, medvirkede i Hercules Poirot-filmene »Døden på Nilen« og »Mord i solen«, »Et Værelse med udsigt«, »Richard III«, »Ekskonernes klub«, »Te med Mussolini«, »Gosford Park«, »Ladies in Lavender« samt de seneste år »Harry Potter«-filmene, »Kvartetten« og »The Best Exotic Marigold Hotel«, hvis efterfølger får premiere i år.

Maggie Smith ved en premiere i 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: DYLAN MARTINEZ.