Emmelie udstilles på Nationalmuseet

Nu udstiller landets ypperste museum Melodi Grand Prix-vinderens kjole og bare tæer.

Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvad har Egtvedpigen, Solvognen og Emmelie de Forest til fælles?

Umiddelbart ikke meget, men mindst to ting er de alle tre fælles om: De er en del af danmarkshistorien, og de udstilles alle på Nationalmuseet.

Grand Prix-vinderen slutter sig til de to førstnævnte koryfæer, når hun onsdag åbner en særudstilling af blandt andet vindertrofæet og den kjole, som hun bar under sejren i Malmø. Emmelie de Forest vil ligeledes lade sine berømte bare fødder forevige i en gipsafstøbning på museet.

Med grandprix-udstillingen vil Nationalmuseet forsøge at ryste sit støvede image af sig, fortæller Christian Hede, leder af museets center for formidling. Men han slår samtidig fast, at Emmelie de Forest er en del af Danmarks historie på linje med fortidens konger og mosefund.

»Historie er det hele, ikke kun noget om gud, konge og fædreland. Det er danmarkshistorie, at Emmelie de Forest vinder grandprixet, og vi vil gerne præsentere det allernyeste inden for danmarkshistorien,« siger han.

Det er langt fra første gang, at Nationalmuseet udstiller den populære nutidshistorie. Brødrene Olsens grandprix-sejr i 2000 blev ligeledes fejret med en udstilling, og det samme gjorde EM-guldet i fodbold i 1992 og sidste års EM-guld i håndbold.

»Vi vil gerne tiltrække alle danskere, og hvis der er nogen, der synes, at det er værd at gå på Nationalmuseet for at se Emmelie de Forests kjole, er vi glade,« siger Christian Hede.

Den nye udstilling bliver åbnet af Emmelie de Forest onsdag klokken 14 i museets forhal. Udstillingen kan opleves til og med 19. august.