Emmelie de Forest vinder Dansk Melodi Grand Prix 2013

Vinderen blev Emmelie de Forest med sangen Only Teardrops Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det bliver 19-årige Emmelie de Forest, der skal repræsentere Danmark ved det internationale Melodi Grand Prix senere på året i Malmø. Lørdag aften sang hun sig ind i danskernes hjerter med sang nummer otte »Only Teardrops«, som efter den indledende runde var i en nervepirrende finale, hvor sang nummer 10 »Unbreakable« med Mohamed Ali og bookmakernes favorit, sang nummer 6 »Stay Awake« med Simone, blev henvist til anden- og tredjepladsen.

- Jeg kan næsten ikke forstå det! Jeg er så lykkelig, og det er sådan en ud-af-kroppen oplevelse, siger den unge vinder til DR.DK.

Og hun er ikke i tvivl om sangens videre chancer.

- Jeg tror, den vil kunne gå hele vejen, siger hun til DR.DK

Det er første gang Emmelie de Forest stiller op i Melodi Grand Prix, men bag hende står blandt andre den erfarne sangskriver Lise Cabble, som har vundet to gange tidligere med »Fra Mols til Skagen« i 1995 og i 2011 med »New Tomorrow«, der begge opnåede gode placeringer ved den internationale finale.

Aftenens show i Jyske Bank Boxen i Herning blev præsenteret af de tre kvindelige værter Lise Rønne, Louise Wolff og Sofie Lassen-Kahlke. Efter aftenenes 10 sange var blevet spillet blev feltet reduceret til tre superfinaledeltagere som måtte på scenen igen, inden den endelige vinder kunne kåres.

I superfinalen var der ifølge fagjuryen dødt løb mellem Emmelie de Forest og Mohamed Ali, som begge fik 11 point, mens Simone måtte nøjes med otte. Men da seernes stemmer var talt op stod det klart, at vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2013 var Emmelie de Forest.

De internationale semifinaler er næste udfordring, inden den endelige finale ved Eurovision Song Contest lørdag 18. maj.

BNB