Elsket filmklassiker bliver til dansk musical

Silas Holst indtager hovedrollen i "Saturday Night Fever", der skal opføres som dansk musical. Bodil Jørgensen er også med.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For anden gang i sin karriere skal Silas Holst spille en rolle i en musical, som den ikoniske skuespiller John Travolta har spillet på film. Danse-darlingen Silas Holst skal nemlig indtage rollen som Tony i en stjernebesat musicalopførelse af kultfilmen "Saturday Night Fever".

Det afslører The One and Only Company i en pressemeddelelse.

Tidligere har Silas Holst spillet rollen som Danny Zuko i "Grease" - en rolle, John Travolta udødeliggjorde i filmen fra 1978.

"Saturday Night Fever" handler om den unge, rastløse Tony Manero, der lever og ånder for weekenderne på den lokale discoklub. Han forelsker sig i den på overfladen kølige og smukke Stephanie, som i den danske opsætning bliver spillet, danset og sunget af "Badehotellet"-aktuelle Amalie Dollerup.

I den anden store kvindelige rolle som den lokale groupie Annette, der er vild med Tony, ses Christine Astrid og som Tonys hårdtslående og religiøse italiensk-amerikanske mor, kan publikum opleve Bodil Jørgensen i sin musicaldebut. Som Tonys far Frank får ingen anden end skuespilleren Allan Olsen et comeback på de skrå brædder - og ligeledes sin musicaldebut.

Musicalen er baseret på lowbudget-filmen fra 1977, som med et slag gjorde discobølgen til et globalt kulturfænomen. Det er den verdensberømte gruppe Bee Gees' perlerække af hits, der danner grundlag for soundtracket.

Musicalen får premiere den 17. marts 2017 i Falconér på Frederiksberg. Det er The One and Only Company, der tidligere har sat "Grease" og "Dirty Dancing" op, der står bag.

/ritzau/FOKUS