Ekstra Bladet: Tre ansatte får påtaler for sexistisk optræden eller mobning

Tre nuværende og tre tidligere ansatte på Ekstra Bladet får disciplinære påtaler på grund af deres opførsel.

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, fortæller, at tre nuværende og tre tidligere ansatte har fået disciplinære påtaler i forbindelse med ekstern undersøgelse om sexisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Debatten om sexisme i mediebranchen fik for alvor rusket op i redaktionerne på tværs af hele Danmark. På Ekstra Bladet blev det også et kæmpetema. Her modtog ledelsen et brev, hvor 46 nuværende og tidligere medarbejdere på avisen skrev under på, at de alle i større eller mindre grad har oplevet en sexistisk kultur på mediet.

Det medførte, at Ekstra Bladet igangsatte en ekstern undersøgelse af problemernes omfang.

Nu har resultaterne af undersøgelserne blandt andet medført påtaler til tre nuværende og tre tidligere medarbejdere på Ekstra Bladet.

Det skriver Mediawatch.

»Ud fra undersøgelsen har vi identificeret en håndfuld sager, hvor der er sket sexistisk optræden eller mobning. Ud fra sagerne har vi truffet nogle disciplinære foranstaltninger, som har medført, at tre medarbejdere på Ekstra Bladet har fået disciplinære påtaler,« siger Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, til Mediawatch.

Men det er ikke kun de nuværende ansatte, der har fået at vide, at deres opførsel har været forkert. Tre tidligere ansatte har også fået påtaler.

»Tre tidligere medarbejdere har fået samme besked om, at hvis de i dag havde været ansat, havde det ført til en disciplinær sanktion,« siger Poul Madsen til Mediawatch.

Han ønsker over for mediet ikke at komme ind på nærmere detaljer om sagerne, da der er tale om personalesager.

Modtog brev

Beslutningen om en ekstern undersøgelse af Ekstra Bladet blev truffet efter modtagelsen af brevet, hvor de 46 kvinder berettede om deres oplevelser med sexisme.

»Det kan ikke nytte noget, at vi selv kigger på det. Det her kræver folk udefra,« sagde Poul Madsen i den forbindelse til Berlingske.

Efter Poul Madsen modtog brevet fra de 46 kvinder, undskyldte han i Berlingske til kvinderne.

»Jeg har det syn på hele mediebranchen, at den har været pilrådden. Der har været en kultur, som ikke er værdig. På Ekstra Bladet har der været en sexistisk kultur, hvor unge kvinder har måttet finde sig i mange ting. Som øverste chef vil jeg gerne sige undskyld til kvinderne. Jeg ville ønske, at det ikke var sket, men det er det. Der skal ryddes op, så det ikke sker igen.«