Ekspert: Ansvar for økonomisk kaos ligger hos bestyrelsesformand

Flere partier har krævet Wonderful Copenhagens direktør, Lars Bernhard Jørgensens, afgang i kølvandet på det økonomiske kaos i forbindelse med Eurovision-showet. Men ansvaret for et lån på over 32 mio. kr. fra DR ligger på den tidligere bestyrelsesformand, vurderer juridisk ekspert.

Den administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen (til venstre) har gjort hvad han skal. Ansvaret for de økonomiske problemer i WoCo ligger hos den tidligere bestyrelsesformand, Michael Metz Mørch (til højre). Det mener i hvert fald en juridisk ekspert. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lars Bernhard Jørgensen har gjort, hvad han ifølge juraen skal. Sådan lyder vurderingen fra en juridisk ekspert.

»Har direktøren råbt vagt i gevær over for bestyrelsen i tide, så har direktionen gjort det, den skal over for tilsynsorganet,« siger Michael Wallin, der er advokat og har fulgt sagen om det økonomiske kaos efter Eurovisionshowet tæt.Flere partier har ellers krævet Lars Bernhard Jørgensen afgang, ligesom medlemmer af Wonderful Copenhagens bestyrelse kraftigt har kritiseret, at de ikke var blevet informeret om de lån på tilsammen 32,1 mio. kr., som Lars Bernhard Jørgensen kort inden Eurovision-showet har skrevet under på.

Men af de dokumenter, som DR i går lagde frem, fremgår det, at den nu tidligere bestyrelsesformand, Michael Metz Mørch, var orienteret og i et brev den 30. april bekræftede gælden til DR. Og er bestyrelsesformanden informeret og har underskrevet lånet, så har Lars Bernhard Jørgensen levet op til sin forpligelse som direktør, vurderer Michael Wallin.
»Går direktionen i rette tid til bestyrelsesformanden og siger, vi har et problem, så ligger problemet på bestyrelsesformandens bord, der skal foretage det videre fornødne,« siger han.

Michael Metz Mørch trak sig i august som formand for bestyrelsen.

Lars Bernhard Jørgensenønsker ikke at udtale sig, men forklarer gennem sin pressemand, at han under hele forløbet har informeret bestyrelsesformanden.