Ekkos chefredaktør: Aalbæk har misforstået sagen

Filmbladet Ekko har offentliggjort en båndudskrift, der ifølge chefredaktør Claus Christensen, tilbageviser Zentropa-direktørs anklager.

Seneste kapitel i striden mellem Zentropa-direktør Peter Aalbæk og filmmagasinet Ekko er offentliggørelsen af en båndudskrift af et interview mellem Aalbæk og Ekko, chefredaktør Claus Christensen tilbageviser Peter Aalbæks anklager mod bladet. (Foto: Mads Nissen/Scanpix 2012) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et nyt kapitel blev i dag føjet til den fortløbende konflikt mellem filmselskabet Zentropa og filmbladet Ekko, hvor bladets journalist Mikkel Kofod og chefredaktør Claus Christensen er blevet stævnet for 250.000 kroner af Zentropa-direktør Peter Aalbæk.

Sagen er blandt andet foranlediget af en artikel som bladet trykte i januar, der beskriver, hvordan 750 skuespillere hver betalte 350 kroner for at deltage i en såkaldt casting, til en film som Zentropa-instruktøren Manyar I. Parwani skulle instruere. Pengene er efterfølgende forsvundet.

Peter Aalbæk har efterfølgende udtalt til flere medier, herunder Berlingske, at Ekko i artiklen fejlagtigt antyder, at Zentropa har taget pengene fra Parwani-castingen, at han ikke er blevet tilbudt at tilbagevise kritikken. Han afviser i dag overfor Berlingske, at Parwani-filmen formelt involverer Zentropa.

Filmbladet har optrykt en båndudskrift af et interview foretaget af Ekkos journalist med Zentropa-direktøren, og ifølge Ekkos redaktør afslører teksten, at Zentropas direktør dels fik lejlighed til at udtale sig, dels indrømmer, at Parwani-filmen var et Zentropa-projekt.

Vil det sige, at Peter Aalbæk har talt usandt?

- Det vil jeg slet ikke påstå. Jeg vil helst tro det bedste om Peter Aalbæk, som jeg holder meget af, og derfor vil jeg mene, at hans sagsanlæg bygger på nogle misforståelser, siger Ekkos chefredaktør Claus Christensen.

Claus Christensen mener, at Peter Aalbæks misforståelser kan hænge sammen med, at nyhedsbureauet Ritzau udsendte en historie, der byggede på Ekkos artikel, men hvor Ritzau havde kædet castingpengene sammen med Zentropa.

- I ritzau-versionen stod der i overskriften af Zentropa tjente penge på castingen, og den indeholdt ikke den vigtige sætning, at pengene var sat ind på Parwanis egen konto, siger Claus Christensen.

Claus Christensen mener, at Peter Aalbæk bør frafalde sin injuriesag, hvori Zentropa-direktøren afkræver Claus Christensen og journalisten Mikkel Kofod 250.000 kroner.

Peter Aalbæk understreger overfor Berlingske, at han aldrig har benægtet en »relation til Manyar«, men at hans injuriesag mod Ekko udelukkende går på »bladets påstand om, at Zentropa skulle have tjent på castingen«.

- Godt nok er jeg gammel og senil, men jeg føler stadigvæk, at jeg ikke er blevet hørt om påstanden om, at Zentropas skulle have tjent 250.000 kroner på at snyde nogle skuespillerspirer. Vi modtog ikke pengene. Det var et græsrodsprojekt som vi hjalp med, men vi var ikke involveret forretningsmæssigt, siger Peter Aalbæk.

Claus Christensen mener, at din opfattelse beror på en misforståelse, der stammer fra Ritzaus dækning af sagen?

- Det undrer mig da ikke. Ritzau læser jo Ekkos materiale og pressemeddelelser på samme måde: at Zentropa har fået en kvart million i kæften. Så jeg står fast ved, at Ekko ikke overholder god presseetik. Jeg kan sagtens tåle at blive kaldt svindler, men det eneste jeg beder om er, at der er tre linjer, hvor jeg kan sige, at det er jeg ikke, siger Peter Aalbæk.

Båndudskriften kan læses på Ekkofilm.dk