Efter trusler om boykot: Muslimer vil passe på Beyoncé

Nation of Islam giver en udstrakt hånd til Beyoncé, der er ramt af en politiboykot.

Beyonce optræder under årets Super Bowl. Fold sammen
Læs mere
Foto: MONICA M. DAVEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den religiøse gruppe Nation of Islam har tilbudt superstjernen Beyoncé at hjælpe med sikkerheden til hendes kommende turné.

Det sker i forbindelse med, at flere politiforeninger har truet med at boykotte.

Beyoncé har nemlig lagt sig ud med en stor del af de amerikanske betjente efter hendes Super Bowl-optræden, hvor backup-danserne var klædt ud som medlemmer af den militante, afroamerikanske gruppe Black Panthers, der har begået drab på politibetjente.

Musikvideoen til singlen "Formation" refererer også til politibrutalitet mod sorte, og det har fået betjentene til at beskylde hende for at opfordre til vold mod ordensmagten.

Men nu kommer den religiøse gruppe altså "Crazy in Love"-stjernen til undsætning.

- Så I vil strejke? Så I vil ikke yde politibeskyttelse? Det vil vi, F.O.I (Fruit of Islam, red.) til gengæld, udtaler gruppens leder, Louis Farrakhan med henvisning til gruppens sikkerhedsagentur ifølge Billboard.

I en tale fremhæver han også rapperen Kendrick Lamar for at have gjort det muligt for rappere, "at sige tingene, som de er" og for at have startet en kulturel revolution.

Det ville ikke være første gang, at gruppen har sørget for sikkerheden til koncertarrangementer. Sidste sommer varetog de sikkerheden for Jay-Z og Jay Electronica ved en hiphop-festival i Brooklyn.

De amerikanske politiforbund har dog understreget, at de vil yde assistance, hvis Beyoncés sikkerhed er truet, og at boykotten derfor kun går ud på, at deres medlemmer ikke vil arbejde som vagter ved Beyoncés koncerter i deres fritid.

- Hvorfor ville en gruppe hårdtarbejdende mænd og kvinder støtte en rig berømthed, der åbenlyst glorificerer mordere. Hvorfor ville nogen gøre det?, har direktøren for organisationen National Association of Police Organizations udtalt ifølge CNN.

/ritzau/FOKUS