Efter os bulldozerne

I den nærmeste fremtid bliver Berlingskes konferencesal jævnet med jorden som led i en gennemgribende modernisering af det gamle bladhus. I går udgjorde den for sidste gang rammerne om Berlingskes traditionsrige fødselsdagsfest.

Markeringen af Berlingske Tidendes 258- års fødselsdag i går blev den sidste begivenhed, der kom til at finde sted i husets konferencesal i Pilestræde: Fra på mandag udgives avisen fra et midlertidigt domicil i Titangade i Nordvestkvarteret.

»For ikke at komme til at kede os efter et begivenhedsrigt år 2006 begynder vi en gennemgribende modernisering af bladhuset i Pilestræde, og om et par uger kører der bulldozere gennem denne sal,« sagde administrende direktør Lasse Bolander, Det Berlingske Officin A/S, da han bød velkommen.

Derfor var det helt symbolsk, at Janus Høgfeldt Araghipour, en af de unge vindere fra Berlingske Tidendes Musikkonkurrence i fjor, sluttede musikprogrammet af med at spille Schumanns »Abschied« på flygelet. Også to andre vindere, Christine-Emilie Bernsted og Caroline Ghasrghandi, imponerede med deres dygtighed og talent på henholdsvis violin og flygel.

Traditionen tro skulle sidste års vinder af Den Berlingske Fonds Hæderspris, ordførende direktør i Danske Bank Peter Straarup, causere over et selvvalgt emne. Han kaldte både på smilet og eftertænksomheden, da han belyste samfundets syn på bankfolk helt fra Det Gamle Testamente til i dag.

Blandt gæsterne var Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen, balletchef Frank Andersen og teaterchef Morten Grunwald, alle tidligere hædersprismodtagere, administrerende direktør Ebbe Dal, Danske Dagblades Forening, købmand Niels Fog, tidligere direktør Kurt Fromberg, Gyldendal, administrerende direktør Lars Bernhard Jørgensen, Wonderful Copenhagen, tidligere generaldirektør i Danmarks Radio, Chr. Nissen og professor Chr. Wichmann Matthiessen.

Læge Vibeke Jørgensen fra Berlingskes oprindelige ejerfamilie var der også ligesom bl.a. direktør Anne Birgitte Lundholt, landsretssagfører Steen Langebæk, advokat Per Magid, administrerende direktør i Bella Center A/S Arne Bang Mikkelsen, forhenværende borgmester på Frederiksberg John Winther, tidligere Carls-bergdirektør Poul J. Svanholm og tidligere direktør for den Danske Bank og bestyrelsesformand for Den Berlingske Fond og Det Berlingske Officin Knud Sørensen.