Efter indtrængen og anonymt brev: »Det her er mit hjem - hvis jeg flytter, så rejser jeg ikke hjem«

Torsdag trængte to mænd ind i Omar Marzouks hjem. Samme dag modtog han et anonymt brev.

Omar Marzouks grænse er overskredet, efter at to mænd trængte ind i hans private bolig. Scanpix/Martin Sylvest Andersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Klart, at du ikke føler dig dansk, for det er du ikke og bliver det aldrig. God tur hjem. Dansk ordsprog: Fisk og gæster lugter ilde på tredjedagen.«

Sådan lyder et groft brev, som Omar Marzouk modtog anonymt torsdag.

Tidligere i oktober sagde komikeren til BT, at han ikke længere definerede sig som dansk, selv om han er født og opvokset i landet og præget af dansk mentalitet og danske værdier.

Det kom som kulminationen på en diskussion om danskhed i "Debatten" på DR2.

Samme dag, Marzouk modtog brevet med posten, trængte to ukendte personer ind i komikerens hus, men stak af, da han henvendte sig til dem.

Det har nu fået den 43-årige komiker til at respondere på brevets indhold i en besked delt på Facebook rettet til vedkommende, der har skrevet brevet.

»Om jeg er dansk eller ej, er ikke vigtigt for mig. Det her er mit hjem - hvis jeg flytter, så rejser jeg ikke hjem. Jeg forlader mit hjemland.«

»Mit danske ordsprog til dig er: Nogle bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller,« skriver Marzouk, som opfordrer brevskriveren til ikke at underskrive sig anonymt.

Omar Marzouk fortalte efterfølgende Ekstra Bladet, at han overvejer at politianmelde episoden i hjemmet.

»Jeg var nede i kælderen, da jeg pludselig hørte noget ovenpå. Jeg troede, at det var min svoger, men da jeg kommer op, så står der to fremmede mænd i mit hjem. Jeg spørger, hvad fanden de vil, men de kigger bare på mig og tager flugten,« sagde Marzouk til avisen.

»Det er jo et harmløst brev, men det er bare summen af bullshit, som man bliver træt af. Men i dag (torsdag, red.) kom det for tæt på. Det er ikke i orden, når folk dukker op på min adresse. Hold jer væk fra mine unger,« sagde han til Ekstra Bladet.

/ritzau/FOKUS