Efter afslørende dokumentar: Nu fortæller undersøgelse om 27 nye seksuelle krænkelser på TV 2

En årlig medarbejdertrivselsundersøgelse på TV 2 viser, at 27 medarbejdere på tv-stationen har været udsat for krænkende oplevelser af seksuel karakter i løbet af det seneste år.

(Arkivfoto) Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvert år kommer der en ny medarbejdertrivselsundersøgelse på TV 2, og i år er ingen undtagelse.

Den årlige undersøgelse viser, at 27 personer – svarende til to procent af medarbejderne – har svaret ja til, at de har været udsat for krænkende handlinger af seksuel karakter i løbet af det seneste år. De 27 kan have haft én eller flere oplevelser af denne type – angiveligt dækker de fleste af tilfældene over uønskede berøringer og kommentarer eller beskeder med seksuelt indhold eller seksuelle undertoner.

Det skriver fagbladet Journalisten, der har talt med TV 2's administrerende direktør, Anne Engdal Stig Christensen. Hun oplyser, at resultatet er inden for »normalfeltet«.

»Det svarer fuldstændig til resultaterne fra andre større virksomheder, der spørger på samme måde. Men selv om det er det, så skal ingen jo gå på arbejde og opleve handlinger af seksuel karakter fra sin kollega eller chef, og derfor er 27 for mange uanset hvad,« siger Anne Engdal Stig Christensen til Journalisten.

Massivt fokus

De seneste dage har det været fornyet fokus på sexisme og krænkelser på TV 2. Det sker, efter at Discovery+ har sendt en dokumentar, »Sexisme bag skærmen«, hvor en række kvinder står frem og beskriver en sexistisk kultur på TV 2, ligesom de beretter om krænkende oplevelser, de selv har været udsat for på TV 2.

Flere beskriver uønskede kommentarer og berøringer, og at en række mænd i blå skjorter stod bag grænseoverskridende og krænkende handlinger

Sidste år igangsatte TV 2 en advokatundersøgelse, hvor advokatburearet Norrbom Vinding behandlede 14 sager. Fem af sagerne ledte til sanktioner i form af afskedigelser eller skriftlige advarsler.

Dermed kommer den aktuelle medarbejdertrivselsundersøgelse ovenpå et år, hvor TV 2s øverste ledelse har haft fokus på at ændre den kultur, som åbenbarede sig i advokatundersøgelsen. Ifølge undersøgelsen har medarbejdere beskrevet, at de har oplevet hård tone, krænkelser, chikane og mobning. Der blev i den forbindelse nedsat en række arbejdsgrupper, der skulle arbejde specifikt med de førnævnte temaer.

Over for Journalisten understreger tillidsmand Lennart Sten, at lederne på TV 2 har været igennem et læringsprogram med henblik på at forebygge og komme krænkende handlinger til livs. Næste år skal alle medarbejdere igennem det samme, og tillidsmanden håber derfor, at man kan nedbringe antallet af seksuelle krænkelser.