Eddie Skoller tager en tur mere

En del af inspirationen har entertaineren hentet i sit eget liv med op- og nedture.

Eddie Skoller tager "en tur til".     Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jepsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så gik der lige ti år. Lynhurtigt. Sådan føltes det i hvert fald for intertaineren Eddie Skoller, der i aften for første gang træder ud af kulissen, hvor han har befundet sig i - ja, ti år. Han lægger ud med Tobaksgaarden i Assens, hvor han præsenterer sit nye show, som han har kaldt for "En tur til."

Forklaringen på den titel er, at Skoller både tager en ny runde som intertainer, og at han også har taget på hul på det, han selv kalder for et nyt liv med en ny kæreste.

- Jeg er meget spændt, og jeg glæder mig, for ti år er selvfølgelig en del år at være væk fra scenen, selv om jeg i den periode har optrådt i mere lukkede og mindre sammenhænge. Heldigvis er jeg ikke nervøs overhovedet. Det må gå som det kan, for så længe jeg leverer noget, der er ærligt, så kan jeg ikke gøre mere. Ærligheden tror jeg publikum kan mærke, siger han.

Mere musik og poesi

Med "En tur til" er der lagt op til et show med med et mere musikalsk indhold og med flere numre præsenteret på en mere poetisk måde, forklarer Skoller.

- Jeg er et andet sted i livet, end da jeg sidst optrådte for et større publikum. Det er klart, at det bærer mit nye show også præg af.

At være et andet sted i livet betyder for Eddie Skoller, at han med sit show håber på at kunne bidrage til mere reflektion.

- Det er meget karakteristisk for tidens underholdning, at man at bange for pausen og stilheden. Der skal ske noget hele noget hele tiden, være lyd og larm og knald på. Jeg har prøvet at sætte et show sammen, hvor jeg med udgangspunkt i mit eget liv og de ting, der er sket for mig håber at få folk til at reflektere lidt undervejs.

Bjerget blev for højt

Eddie Skoller afviser, at han var kørt træt i at optræde, da han i 1999 valgte at trække sig tilbage fra scenen.

- Jeg var ikke træt af at optræde, men jeg vil sige, at jeg på et tidspunkt ikke kunne overskue at bestige det bjerg, man nødvendigvis skal opad før et nyt show er en realitet. Ens knæ bliver jo heller ikke yngre med årene," siger den 66-årige intertainer, der har en lang karriere bag sig med blandt andet "What did you learn in school today".

Selv om showet i aften byder på masser af nyt materiale, har Eddie Skoller valgt at tage nogle af de gamle kendige med. Både supersnobben Claes Ramsted Rungborg er med, det samme gælder Hugo, der siden sidst er blevet medie-coach og rådgiver for regeringen.

Hvorfor han gerne vil på scenen igen? Svaret er enkelt, siger han.

- Jeg elsker at optræde, sådan er det bare.

Eddie Skoller fortsætter sin turné til andre steder i Danmark, men har i første omgang valgt at navigere udenom hovedstaden.