Dukkerne fra Sydhavnen

Bevæbnede folketingsmedlemmer, sygeplejersker og lykkelige ludere. Velkommen til Radio Karen - en dukkeserie, der gør tykt grin med en lokalradio.

Samtalerne i TV 2 Zulus nye dukkereality-serie er ægte, billederne har Zulu selv fundet på efter en meget fri fantasi formoder man. Fold sammen
Læs mere

En ny serie på TV 2 Zulu skildrer livet på en lokalradio-station i Københavns Sydhavn.

Det ville der ikke være noget opsigtsvækkende i, hvis ikke lytterne og værterne fra de ægte radioudsendelser skildres med stærkt karikerede dukker - der bedst kan beskrives som en afdanket ældre generation af Jullerup Færgebys indbyggere. Og lytterne opfører sig ikke just politisk korrekt:

Lytter: Hun er en sød pige og hjælpsom, hvis man beder hende om noget (hendes mand kan i baggrunden anes, mens han banker sig selv i hovedet med en hammer).

Vært: Når de er sådan lidt retarderede og tilbagestående, så er de faktisk meget søde og hjælpsomme.

Tekniker: Ej ikke alle.

Vært: Mange er. Nu sagde jeg lidt.

Lytter: Hende her er altså meget tjenestevillig, men hun er opereret i hovedet og så’ noget. De har altså gjort noget forkert, for hun har ikke været sådan altid. Sådan er det - så hun kommer nok snart med kage til mig. Det bliver jo herligt.

Sådan begynder et af indslagene i satireserien 'Radio Karen'. Udsendelserne på 'Radio Karen' har ikke noget fast tema. Det er lytterne, der bestemmer, hvad der snakkes om - og det kan være alt lige fra bevæbnede folketingsmedlemmer til sygeplejersker og lykkelige ludere.

Dukke-versionen af Radio Karen gik i luften mandag og har allerede samlet næsten 2.000 fans på Facebook.

Se klippet her:

Lokalradio glad for dukkeserien

På den rigtige radiostation i Sydhavnen er der ingen sure miner over, at der nu bliver gjort tykt grin med stationen på landsdækkende TV - tværtimod.

- Det er jo altid rart at få lidt reklame, og så må jeg indrømme, det er meget sjovt lavet. Jeg synes især, det er sjovt at se programmets fortolkning af vores lytteres hjem, fortæller Thomas, der både er vært og teknikker på Radio Karen. Thomas ønsker ikke at få sit efternavn nævnt, fordi han ikke ønsker, at kanalens lyttere også ringer til ham, selvom han har fri.

 - Lytterne er vant til at blive udstillet

Og de lyttere, Thomas har snakket med, har tilsyneladende heller ikke noget imod at blive udstillet som syrede dukker eller få deres opkald på landsdækkende TV.

- Dem, jeg har snakket med, synes det er sjovt. De er også vant til at blive udstillet, fordi de ofte dummer sig, fortæller Thomas.

Radio Karen får flere og flere fans

Den rigtige 'Radio Karen' har haft besøg af folkene bag TV-serien, der fik lov til at tage billeder af studiet, så der kunne bygges en tro kopi i Nordisk Films studier i Valby.

Selvom TV-serien først havde premiere tirsdag, har serien allerede samlet godt 2.000 fans på Facebook. Inden premieren havde TV 2 Zulu lagt flere teasere fra serien på Youtube. Og det har skabt en del positiv opmærksomhed:

- Det er længe siden, at jeg har grinet så meget!! Tak, skriver Ronald på Facebook

- Klasse underholdning. Mere genial humor skal man lede længe efter, jeg har ikke grinet så godt i meget lang tid, lyder det fra Allan - en anden Facebook-fan.

Dukkerne og stemmerne fra den rigtige 'Radio Karen' kan opleves fra mandag til torsdag kl. 19.50 på TV 2 Zulu.

Se indslaget 'Rørknas'