Dronningens fødselsdag fejres ad to omgange

Dronning Margrethe fejrer sin 75-årsfødselsdag i både København og Aarhus. Festlighederne skydes i gang med et TV-show 8. april.

Foto: Keld Navntoft. Arkivfoto. Dronning Margrethe bliver fejret i flere omgange, når hun til april fylder 75 år.
Læs mere
Fold sammen

TV-transmitteret festaften, royale vink fra balkonen, gallataffel, karettur og festmiddag. Det kommer ikke til at gå stille af sig, når dronning Margrethe fylder 75 år 16. april.

Festlighederne skydes for alvor i gang onsdag 8. april i Musikhuset Aarhus, hvor TV 2 blænder op for et stort fødselsdagsshow. Aftenen overværes af den kongelige familie og officielle gæster fra ind- og udland, som Kongehuset selv inviterer.

»Det er en stor glæde for os, at TV 2 har fået lov til at arrangere en unik festaften, hvor vi sammen med danskerne kan fejre Dronningen med et overflødighedshorn af underholdning, musik, sang og dans,« siger Merete Eldrup, TV 2s administrerende direktør, i en pressemeddelelse.

TV 2 sender fra Aarhus i løbet af dagen 8. april, når gæsterne ankommer til festlighederne. Selve festaftenen begynder klokken 20.

Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) er stolt over, at Musikhuset danner rammen om fejringen.

»Aarhus har en flot tradition for kongelige fejringer, så vi er både stolte og begejstrede over nu også at skulle lægge by til at festligholde Hendes Majestæt Dronningens 75-årsfødselsdag. Jeg er sikker på, det bliver en helt uforglemmelig aften.«

Når scenelyset er slukket i Musikhuset, kan Dronningen puste ud, inden anden halvleg af festlighederne begynder onsdag 15. april med gallataffel på Christiansborg Slot.

Torsdag 16. april, der er Dronningens fødselsdag, træder hovedpersonen og resten af den kongelige familie ud på balkonen på Christian VIIs Palæ på Amalienborg klokken 12. En halv time senere kører regentparret i karet fra Amalienborg til Københavns Rådhus, hvor majestæten fejres ved en frokostreception.

Klokken 20 rundes fødselsdagen af med middag på Fredensborg Slot.