DR2 siger farvel til Christoffer Guldbrandsen

Som konsekvens af en større reorganisering af DR, stopper Christoffer Guldbrandsen nu som kanalchef på DR2. Det sker efter DRs mediedirektør Henriette Marienlunds ønske.

Foto: Erik Refner. Portræt af Christoffer Guldbrandsen.
Læs mere
Fold sammen

Det bliver ikke længere Christoffer Guldbrandsen, der skal føre pennen, når de store linjer i DR2s programflade skal tegnes. Han stopper nemlig nu som kanalchef for kanalen.

Det er et led i en større reorganisering af DR Medier, hvormed DRs nye mediedirektør Henriette Marienlund nu træder i karakter med en beslutning, der koster kanalen dens kanalchef.

»Brugermønstrene ændrer sig, og der kommer flere og flere måder, hvorpå vi kan udkomme som medie. Det stiller også nogle nye krav til, hvordan vi internt arbejder. Derfor har vi brug for at gentænke opbygningen af vores ledelsesstruktur, så det understøtter de krav,« siger hun.

Reorganiseringen betyder, at DR Medier nu sammenlægger en række stillinger. Det medfører også, at Flemming Hedegaard Larsen, der er kanalchef for DR K, nu skal varetage et samlet ansvar for både DR K og DR2.

På samme tid oprettes en ny overordnet stilling som tv-chef, som de forskellige kanalchefer på DR1, DR2, DR3 og DR K fremover kan referere til. Denne stilling indebærer også et ansvar for de tværgående temaer, som DR har fokus på at udbrede. Det har vi for nyligt set med »Historien om Danmark«, hvor man trækker på både drama, nyheder og dokumentarer.

Kunne man ikke have beholdt Christoffer Guldbrandsen, og stadig have opnået de samme ting, ved bare at lave de her strukturændringer?

»Jeg vil ikke kommentere på personsager, men fidusen er jo, at kanalerne hver for sig stadig skal være skarpe på hver deres område. Og de enkelte kanalchefer skal stadig være skarpe på det. Det er jeg fuldstændig enig i. Men det, vi skal styrke, er de områder, der går på tværs,« siger hun.

Er det også fordi, det er led i nogle besparelser?

»Nej. Det handler udelukkende om at forbedre vores flade og blive mere robuste. Det bliver hverken billigere eller dyrere. Det går snorlige op,« siger hun.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Christoffer Guldbrandsen, men på hans personlige Facebook-profil skriver han blandt andet:

»Sidste år opnåede DR2 det bedste årsresultat i kanalens historie. I 2017 er det gået endnu bedre. DR2 har i min tid fokuseret på kernen af public service: Kvalitet og originalitet. Altid med vægt på indhold der ville have det svært på kommercielle vilkår, men er væsentligt og relevant. Der har været mange personlige højdepunkter. [..] Men alting har en ende. Der er kommet en ny direktør og det har længe stået klart at vi ikke er enige om retningen. Derfor er det også en naturlig konsekvens, at jeg ikke fortsætter som kanalchef.«

Christoffer Guldbrandsen har siddet på stilling siden 2015, hvor han skiftede stilling fra at have været journalistisk chef.

Hvad Christoffer Guldbrandsen skal fremover, er endnu uvis. Men DR oplyser, at de er i dialog med ham om fremtiden hos DR.