DR vil lukke DR3 og flere TV-kanaler: Vil lave »færre programmer med endnu højere kvalitet«

DR vil ifølge TV2 lukke DR3 som TV-kanal. På sigt skal streamningtjenesten DR TV være fremtidens TV-tilbud fra DR, og her er det ambitionen at lave færre programmer af højere kvalitet, end det er tilfældet i dag.

DR har fremlagt sine ambitioner for det kommende medieforlig, der skal skal gælde i perioden 2018-2022. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Claus Rasmussen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR har på sit eget website fremlagt DRs ambitioner for det kommende medieforlig.

Her fremgår det, at DR løbende vil lukke TV-kanaler i takt med, at befolkningens medieforbrug primært bliver digitalt, for at overgå til kun at publicere på DRs streamingtjeneste DR TV. I den forbindelse vil DR »prioritere ressourcerne på færre programmer med endnu højere kvalitet.«

DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn siger Ifølge TV 2, at det aktuelt betyder, at DR vil se på DR3s fremtid som traditionel TV-kanal.

DRs ambitioner for fremtiden rummer i alt seks punkter, og blandt de øvrige er: Skærpe public service-profilen og styrke indsatsen inden for områderne kultur, børn og unge, nyheder og aktualitet. Prioritere stærke redaktionelle miljøer uden for København. Udvikle streamningtjenesten DR TV med en tydelig dansk indholdsprofil, der adskiller sig fra kommercielle streamningtjenester. Styrke synergien mellem DRs ensembler og medier. Tage ansvar for flere samarbejder og partnerskaber med andre aktører - heriblandt at udlægge flere programmer til eksterne produktionsmiljøer samt at samarbejde med publicistiske medier.

DR skriver på dr.dk, at vi i Danmark måske er blevet så forvænte med dansk kvalititetsindhold, at vi tager det for givet, selvom det dansk indhold er mere presset end nogensinde på grund af store internationale aktører som Facebook, Google og Netflix.

»Jo mere de internationale tjenester fylder i danskernes liv, jo mere tid bruger befolkningen på udenlandsk indhold, og jo større er behovet for, at andre trækker i den anden retning. Det vil sige at sørge for, at der er dansk indhold til alle befolkningsgrupper – også i en stærkt forandret fremtid,« skriver DR og påpeger, at kvalitetsindhold på eget sprog ikke er en selvfølge i et lille land.

»Det kræver investeringer i et stærkt og mangfoldigt mediemarked. Og det kræver – ikke mindst i en tid med store internationale spillere – at der er institutioner, som er store nok til at sikre, at befolkningen finder og bruger det danske indhold. DR har siden 1925 spillet en central og aktiv rolle i forhold til at sikre dansk kvalitetsindhold til alle grupper i samfundet. DR er klar til at være garant for, at der også om fem, ti og femten år bliver lavet dansk kvalitetsindhold, som bruges af hele befolkningen,« skriver DR i forbindelse med fremlæggelsen af mediehusets ambitioner for fremtiden, hvor DR også kommenterer på debatten om DRs størrelse:

»Et ofte drøftet emne i den forbindelse er DRs størrelse. DR hverken er eller skal være så stor, at der ikke er plads til andre aktører i mediemarkedet. Men størrelsen er ikke ligegyldig. DR skal være stor nok. En vis størrelse er afgørende, hvis danskerne skal have muligheden for at finde indhold og hinanden på kryds og tværs af samfundet.«

Til TV 2 siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn, at det betyder, at DR i hendes øjne ikke skal slankes, men beholde sin nuværende størrelse og økonomiske fundament.