DR-værter får hademails om Ramadan-radio

Lytterne raser i mails og SMSer mod P3's Ramadan-radio. »Stop med det terrorist-pis,« skriver en lytter blandt andet.

DR har fået meget kritik, fordi stationen i denne uge har fokuseret på islam og muslimske traditioner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen

- Nu har jeg lavet radio i snart 25 år. Jeg har aldrig, seriøst aldrig, oplevet noget lignende. Det er ekstremt hadefuldt, og jeg synes helt klart, det har været over grænsen for, hvad jeg synes er behageligt.

Sådan siger radiovært Pia Rønn til dr.dk, efter hun i denne uge har modtaget flere hadefulde beskeder på grund af DRs ramadandækning på P3.

DR har sat fokus på islam og muslimske traditioner tre timer hver dag i denne uge i radioprogrammet Ramadan-radio, men det er bestemt ikke faldet i alle lytteres smag. Redaktionen bag Ramadan-radio har således dagligt fået SMSer og mails med negative kommentarer, skriver dr.dk og oplister et par af de vrede lytterreaktioner:

- Stop jeres favorisering af muslimer. Det er en hån mod det danske folk. I mine øjne er I landsforrædere, skriver en lytter i en SMS.

- Gider I ikke godt stoppe med det terrorist-pis - føj!, skriver en anden lytter.

De grove beskeder understreger relevansen af DRs ramadan-dækning, mener kulturdirektør Morten Hesseldahl fra DR.
 
- Det understreger jo bare, hvorfor det er vigtigt, at vi laver sådan et projekt, hvor vi jo ikke går ind og siger, at islam er fantastisk, men hvor vi laver oplysning, så man forhåbentlig kan tage nogle diskussioner om islam og religiøsitet på et mere oplyst grundlag. Det er jo som om, sikringen springer hos selv ganske fornuftige mennesker i det her land, når ordet »islam« bliver bragt op. Der sker en polarisering, som er helt meningsløs, og som hviler på fordomme og uvidenhed, siger Morten Hesseldahl til dr.dk. 

Pia Rønn, der er vært på Ramadan Radio, er rystet over, at hun er blevet kaldt både »landsforræder« og »perkerluder«.

- Jeg havde godt forventet, at det kunne støde nogle folk. Men jeg havde ikke forestillet mig, at det var i den afsindige grad, det har været, siger hun.