DR tævede TV2 i tv-finalen

Langt flere danskere ville høre på Bendtner og Liniger end Toft og Bisgaard i VM-finalen søndag aften. For første gang siden 2002 har DR1 haft flere seere til VM-finalen i fodbold end TV2. 997.000 danskere så med på DR1, mens 906.000 blev guidet igennem VM-finalen af Flemming Toft og Morten Bisgaard.

DR vandt TV-krigen mod TV2 Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er tale om de såkaldte 'head-to-head'-tal, der viser, hvor mange seere de to kanaler havde i de minutter, selve fodboldkampen fra Brasilien blev sendt.

Tallene tager højde for reklamepausen på TV2, og at TV2s transmission inkluderer præmieoverrækkelsen. Det er DRs medieforskere, der har bearbejdet seertallene på baggrund af Gallups tal.

Chef for DR Sporten, Jacob Kwon, mener, at tv-sejren skyldes, at det er lykkedes DR at skabe en højere grad af fællesskab og samle danskerne omkring VM.

- Og så synes jeg, vi har haft nogle rigtig dygtige folk på alle poster. Værter, eksperter og kommentatorer, siger Jacob Kwon.

DR1 havde sendt Nicklas Bendtner til Rio for at kommentere finalen, og det har lokket mange seere til, mener Jacob Kwon.

- Mange har været nysgerrige omkring, hvordan han ville klare den opgave. De opdagede, at det faktisk gik rigtig godt, og så er nogle blevet hængende, siger sportschefen.

Men havde TV2 så ikke bare fortsat sejrsstimen, hvis ikke I havde haft Bendtner?

- Det er svært at sige. Han har været en medvirkende faktor, men det har været en holdindsats.

Hos TV2 tager sportschef Frederik Lauesen nederlaget med oprejst pande.

- Nogen gange taber man, og nogen gange vinder man. Vi vandt finalen for fire år siden, og nu taber vi, og det skal vi evaluere på, siger Frederiks Lauesen.

Han er dog meget glad for, at 700.000 danskere så reklamer i pausen mellem de to halvlege, men erkender også, at TV2 mistede seere til DR1 i samme ombæring. Og de blev så hængende hos konkurrenten i anden halvleg.

Frederik Lauesen mener ligesom Jacob Kwon, at Nicklas Bendtner har trukket seere til DR.

- Det er en fin kommerciel beslutning fra deres side. Jeg vil lykønske Danmarks Radio, og jeg synes, de havde et flot arrangement på Bryggen, siger Frederik Lauesen, der er imponeret over, at to millioner danskere så finalen mellem Tyskland og Argentina.

Hos vores vindende naboer mod syd så 34,65 millioner med hjemme i de tyske stuer. Det svarer til 86,3 procent af alle, der havde fjernsynet tændt i det tidsrum i Tyskland.