DR skyder orkesterlukning til hjørne

Det lukningstruede DR UnderholdningsOrkester var på dagsordenen, da DRs bestyrelse mødtes torsdag eftermiddag. Men orkestrets fremtid er stadig uvis.

Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spørgsmålet om DR UnderholdningsOrkestrets overlevelse kom ikke nærmere en afgørelse, da DRs bestyrelse mødtes torsdag eftermiddag.

Et politisk flertal har krævet, at DR finder besparelserne på 30 mio. kr. årligt andre steder end ved den lukning af orkestret, som DR-ledelsen meldte ud i begyndelsen af september. Men det har ikke fået bestyrelsen til umiddelbart at ændre kurs. I en kort meddelelse siger bestyrelsesformand Michael Christiansen:

»DRs bestyrelse har i dag drøftet situationen om beslutningen om nedlæggelse af DR UnderholdningsOrkesteret og gennemførelsen af en ny musikplan. Bestyrelsen besluttede at afvente kulturministerens udspil til ny public service-kontrakt mellem regeringen og DR. I perioden indtil da vil DR i ønsket omfang fortsat bidrage til belysning af baggrunden for og effekten af de trufne beslutninger, herunder om DRs nye musikplan.«

Det har ikke været muligt at få en uddybende kommentar fra hverken formanden eller de øvrige medlemmer. Heller ikke kulturminister Marianne Jelved (R) ønsker at kommentere sagen. Tirsdag mødes hun med ordførerne fra de politiske partier til den første forhandling om DRs public service-aftale for de kommende fire år.