DR sætter navn på ny mediedirektør

Henriette Marienlund overtager fra 1. april jobbet som mediedirektør i DR. Hun har tidligere været en del af TV-Avisen og haft ansvaret for TV2 Nyhederne.

Foto: Foto: DR. Henriette Marienlund. Foto: DR
Læs mere
Fold sammen

Det bliver Henriette Marienlund, der fra 1. april overtager posten som mediedirektør i Danmarks Radio. Det oplyser DR i en pressemeddelelse. Hun overtager jobbet fra Gitte Rabøl, der har haft ansvaret siden 2011.

Henriette Marienlund har været en del af Danmarks Radio siden 2013. Senest som tværgående chef for DR Medier, men inden da som nyhedsredaktør og konstitueret kanalchef for DR1. Tidligere har hun bl.a. været redaktionschef på TV2 Nyhederne, redaktør på DR Nyheder, indlandsrapporter på TV-Avisen og reporter på Kanal 2.

»Jeg har naturligvis ideer, som jeg nu glæder mig til at folde yderligere ud. Den røde tråd vil være, at vi skal levere indhold, der viser mod og giver indsigt. Det skal stå helt knivskarpt, at public service-indhold fra DR er noget ganske særligt,« fortæller Henriette Marienlund i pressemeddelelsen fra DR, hvor hun også byder medarbejdere, eksperter, politikere og branchefolk til kaffe og en snak om fremtidens mediebillede. Noget, der ifølge DRs bestyrelsesformand, Michael Christiansen, netop er en af Marienlunds styrker:

»Henriette Marienlund har en klar vision for, hvad godt public service-indhold er – nu og ikke mindst i fremtiden og tilmed en indgående indsigt i selve produktionen,« siger Michael Christiansen.