DR rykker Sporten og Vejret til havnen i Aarhus

Kulturhuset DOKK1 i Aarhus skal fra næste år rumme studiet, hvorfra DR sender Sporten og Vejret

Aarhus' nye kulturhus, DOKK1 - skal også rumme nyt DR-studie. Foto: Schmidt Hammer Lassen Architects / Adam Mørk. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når DR fra næste år fortæller, om der er regn eller solskin i vente, bliver det med kig til den århusianske udgave af slagsen. Fra februar 2018 skal DRs Vejret og Sporten nemlig sendes fra Aarhus, og DRs ledelse har netop offentliggjort, at den nærmere adresse bliver et studie i Aarhus' nye kulturhus, DOKK1. Der også rummer Aarhus' nye hovedbibliotek, og er både blevet rost  for at være  et sandt overflødighedshorn af funktioner og kritiseret for at være en rodet betonbunker.

Under alle somstændigheder er kulturhuset en central del af det århusianske byudviklingsprojekt »Urban Mediaspace«, som i disse år omdanner inderhavnen i Aarhus fra industrihavn til et aktivt byrum.Og det liv, der er her, skal DR-seerne gerne kunne fornemme i de kommende udsendelser fra Aarhus-studiet, siger underdirektør Anders Kern Boje fra DR Nyheder.

»Vi har valgt at placere os et sted, hvor man kan mærke byen og dens udvikling, hvor mennesker mødes, og hvor man kan se årstiderne og vejrets skiften uden for studiet. Hele ideen er at skabe et studie-set-up, hvor man fornemmer byen i højere grad, end man gør i et almindeligt tv-studie,« siger Anders Kern Boje i en pressemeddelse.

Tv-studiet bliver etableret på Dokk1’s førstesals-nivea, så der kan laves udendørs optagelser på kulturhusets terrasse med udsigt over Aarhus midtby og Aarhus Bugt.

DR Sporten og Vejrets udflytning til Aarhus sker efter en beslutning sidste år, hvor DRs ledelse besluttede at flytte nogle af redaktionerne fra DR Byen i København til Aarhus og Aalborg. I alt 165 årsværk skal flyttes over en tre-årig periode, lyder planen fra DR.

Flytningen kunne ses som en reaktion på politiske signaler fra ikke mindst daværende kulturminister Bertel Haarder om det ønskværdige i, at DR fik lavet mere i resten af landet. Og TV-folkene kan måske endda få følgeskab af radioproduktion, efter at diskussionen om Radio 24syvs placering tirsdag også kom til at omfatte DR.

Fra socialdemokratisk side har blandt andet Benny Engelbrecht luftet ideer om at flytte Radio 24syv til for eksempel Aarhus, men det kunne lige så vel være DRs P1 eller noget af det, der tog turen vestpå, mener DFs fungerende kulturorfdfører Morten Marinus.

»Det kunne sagtens være P1 eller dele af P1, som vi flytter til Aarhus, hvor DR i forvejen har et produktionsmiljø«, siger Morten Marinus til Politiken. Målet med at flytte en radiokanal til Jylland ville ifølge DFeren være at skabe arbejdspladser uden for København og sikre en mere »mangfoldig« journalistisk dækning af provinsen.