DR-profil skifter job: Det skal hun lave nu

Stephanie Surrugue Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I det seneste halvandet år har Stephanie Surrugue arbejdet om korrespondent for DR i USA sammen med Johannes Langkilde.

Forleden blev det offentliggjort, at Johannes Langkilde skifter USA ud med Danmark og rollen som nyhedsvært, og nu stopper Stephanie Surrugue også som USA-korrespondent for DR.

Hun forbliver dog en del af DR som det licensfinansierede medies internationale korrespondent. Det oplyser hun selv på sin officielle Facebook-profil onsdag.

»NYT JOB, NYE EVENTYR, ORDENTLIGE CROISSANTER: Jeg har sagt ja til at blive international korrespondent med base i Paris - en ny stilling på DR, som jeg glæder mig helt sindssygt til at komme i gang med. Flytter fra Washington i foråret og bevæger mig således fra en amerikansk præsidentvalgkamp med Trump som undertippet kandidat til en fransk præsidentvalgkamp med LePen som undertippet kandidat,« skriver den 39-årige journalist.

DRs indholdschef Sandy French fortæller i en pressemeddelelse, at hun anser Stephanie Surrugue for at være den helt rette til rollen.

»Stephanie har en helt særlig evne til at håndtere og formidle store historier som f.eks. det amerikanske valg og terrorangreb i Paris på et fagligt meget højt niveau. Stéphanie brænder for at være til stede ved de store internationale begivenheder, og derfor er hun den helt rigtige i denne stilling,« siger indholdschef Sandy French.

Surrugue, der er halvt fransk, fortæller til Ekstra Bladet, at hun håber på at finde en lille lejlighed i nærheden af Montmartre. Og at hun får travlt med at pakke sin lejlighed ned samtidig med, at hun skal dække indsættelsen af den kommende præsident Donald Trump i USA.

Men udover det så ser hun ganske positivt på fremtiden, der lige nu ikke har børn eller kæreste involveret.

»Det er klart, at nu dukker igen de klassiske spørgsmål op om mand og børn, men jeg kan bare sige, at jeg har det dejligt lige nu. Jeg trives med min familie, mit liv og mit job. Det kan simpelthen ikke være bedre. Og jeg ser i den grad frem til at blive udfordret med det nye job. Det værste for mig ville være at stå op om morgenen og vide, hvad jeg skal lave de næste mange dage frem. Men det er da klart, at hvis jeg i den nærmeste fremtid mødte manden i mit liv og blev skruk, ville jeg nok tænke anderledes,« siger hun til avisen.

DRs to nye USA korrespondenter bliver Lillian og Steffen Kretz.