DR løfter sløret for ny, stor dramaserie

DR løfter sløret for detaljer om ny stor dramaserie og sætter navne på de bærende roller i DRs dramatisering af »Liberty«, som er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

Connie Nielsen skal spille med i DRs dramatisering af »Liberty«. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når DR i 2018 sender dramaserien »Liberty« i den bedste sendetid søndag aften, vil blandt andet Carsten Bjørnlund, Sofie Gråbøl og Connie Nielsen være på rollelisten.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

»Liberty« er baseret på Jakob Ejersbos roman med samme titel og handler om danske Christian, der flytter med sine forældre til Tanzania. Romanen tager i vid udstrækning udgangspunkt i Jakob Ejersbos egne oplevelser som barn og ung og kredser om hans identitetsøgen, konfliktfyldte forhold til forældrene og venskabet med afrikanske Marcus.

Optagelserne af TV-serien begynder i dag, og Anton Hjejle kommer til at spille hovedrollen som Christian. Anton Hjejle går på Den Danske Scenekunstskole og er endnu ikke færdiguddannet som skuespiller.

Anderledes erfarne kræfter ses i en del af de øvrige bærende roller. Sofie Gråbøl og Carsten Bjørnlund spiller Christians mor og far. Connie Nielsen har rollen som den svenske kvinde Katrina Larsson, mens Magnus Krepper skal spille den dæmoniske Jonas Larsson. I rollen som Christians gode afrikanske ven, Marcus, ses den kenyanske skuespiller Charlie Karumi.

»Jakob Ejersbos roman er et hovedværk i moderne dansk litteratur, og det er en gave og en udfordring at lave »Liberty« til tv-drama. Vores hovedforfatter Asger Leths greb på romanen er originalt og en udvidelse af fortællingen. Det er en relevant historie om at rejse ud og møde sig selv og sine muligheder og begrænsninger,« udtaler DRs dramachef, Piv Bernth, i en pressemeddelelse.

Hovedforfatteren bag serien Liberty« er Asger Leth, mens svenske Mikael Marcimain er konceptuerende instruktør.