DR-legende går på pension efter 47 år

Et 47 års parliv med DR slukker Hans Otto Bisgaard nu for mikrofonen og går på pension.

Arkivfoto af Hans Otto Bisgaard. Fold sammen
Læs mere
Foto: Anders Debel Hansen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Siden 1970 har du kunnet høre Hans Otto Bisgaards stemme i din radio eller se ham i dit tv. Men om lidt er det slut. Den 28. februar trækker han stikket og siger farvel til sine lyttere.

Det fortæller han til DR.

Men det har ikke været en nem beslutning.

»Det har været en utrolig svær beslutning at tage, for jeg har nydt alle 47 år, jeg har lavet radio og TV. Men min kone har været pensioneret i fem år nu, ligesom vi gerne vil have mere tid til sommerhuset og til at spille mere golf. Så nu bliver det nu,« siger den 71-årige radio- og tv-vært, der blandt andet har medvirket i 'Radio Rita', 'Smil - du er på' og 'Hitlisten'.

Han blev ansat på DR i 1970, hvor han lavede radio frem til 1987. Der skiftede han over til at være vært på DR1 frem til 1997, hvorefter han igen rykkede tilbage til radioen.

Senest har man kunnet høre hans stemme ganske tidligt om morgenen på P4 og P5 i programmet 'Morgenstund', der bliver sendt hver eneste dag året rundt. Det er også der, man vil kunne høre hans sidste program i slutningen af februar.

Selv regner Hans Otto Bisgaard med, at det bliver meget stille og roligt, når han trækker stikket og slukker mikrofonen for sidste gang.

»Jeg tror, jeg lader som ingenting eller siger et ret stille farvel. Som værter er vi blevet fejret så mange gange gennem årene, og jeg har ikke behov for, at det bliver markeret. Jeg har haft det fint hele vejen og mødt så mange fantastiske mennesker undervejs. Det er det, der tæller,« siger han til DR.

Fremover bliver det Julie Bundgaard, der siger 'Godmorgen Danmark' i programmet 'Morgenstund'.