DR kryber til korset i Reimer Bo-sag

- Vi har et medansvar, erkender Danmarks Radio, efter at stationen har valgt at fjerne Reimer Bo Christensen fra skærmen.

Nyhedsdirektør i DR, Ulrik Haagerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Reimar Juul
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danmarks Radio erkender nu, at stationen har et medansvar for, at den meget eksponerede vært Reimer Bo Christensen bliver taget af skærmen.

Det sker efter den voldsomme polemik om Reimer Bos interview med den bedrageridømte Stein Bagger. Her solgte Reimer Bo interviewet til DR samtidig med, at han er deltidsansat vært på stationens program 21 Søndag.

- Vi har et medansvar. Denne her sag har afsløret, at vi i den konkrete situation ikke har været gode nok til at tale sammen på tværs af afdelingerne i DR. Og det har været med til at mudre billedet unødigt, siger DR nyhedsdirektør Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse. Forløbet omkring interviewet har blandt andet ført til kritik fra DR's seerredaktør Jacob Mollerup.

Ulrik Haagerup forklarer, at man nu er nået til et punkt, hvor det er nødvendigt at fratage Reimer Bo rollen som studievært.

- Vi var nået til et sted, hvor Reimers person kom til at skygge for de journalistiske historier i programmet - og det er en situation, som vi ikke kan leve med, siger han.

60-årige Reimer Bo Christensen har kontrakt med DR i endnu et år. DR forventer at kunne gøre brug af hans ekspertise inden for andre områder. Men det vil ske i en form, hvor der ikke kan opstå tvivl om rollefordelingen, fremgår det af pressemeddelelsen.

/ritzau/