DR-journalister til stormøde

I dag beslutter journalisterne, om ledelsens fyringsplan skal ende i en protekstaktion.

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Endnu en spareplan kunne godt ligne endnu et slagsmål mellem journalister og ledelse i DR. Og der kan da også komme slagsmål om de varslede fyringer på et stormøde i dag.

Men umiddelbart er bestyrelsen i DR's journalistgruppe tilfreds med generaldirektør Kenneth Plummers svar til journalisterne om spareplanen på 288 mio. kroner om året fra næste år, skriver politiken.dk

Dermed anbefaler han, at journalisterne i DR ikke griber til protestaktioner som for eksempel at forlade samarbejdet med ledelsen i forskellige udvalg, som det har været på tale.

- Bestyrelsens indstilling er, at vi bør blive i det formelle samarbejde, siger formand for journalistgruppen Steen Larsen til politiken.dk og fortsætter:

- Vi har oplevet, at DR i høj grad har lagt sig i selen for at besvare de spørgsmål, vi har stillet. Det er klart, det ikke er alle svarene, vi er enige i, eller som er det, vi gerne vil høre. Men vi anerkender, at der også er forhold, som ledelsen ikke har eksakt overblik over. Og de har fortalt os så meget, som de selv ved, siger Steen Larsen til politken.dk

Hele fyringsplanen er dog voldsom ifølge Steen Larsen og rammer blandt andet nyheds- og arkivområdet i DR.

- Antallet af stillinger, der bliver nedlagt, er stadig voldsomt. Der er stadig en masse mennesker, der kommer til at løbe rigtig meget hurtigere, siger han.

Ifølge politiken.dk var status i juni, at 365 stillinger ville blive nedlagt, hvoraf 100 er afskedigelser.