DR gør klar til at lukke børnekanal

DR Ultra skal overgå til et rent digitalt liv, men først fra 2020.

De unge seere siver fra DR Ultra, som DRs generaldirektør nu giver en begrænset fremtid som flow-TV kanal. Billedet er fra Ultra Galla 2015 med Jacob Riising. Foto: Agnethe Schlichtkrull/DR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR Ultra - DRs tilbud der er målrettet de 7-12 årige - har en tidsbegrænset fremtid foran sig som TV-kanal, og DR forventer at lukke flowkanalen i 2020, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn til Mediawatch.

»Vi kan se, at Ultra-børnene bliver mere og mere digitale, og deres forbrug af flow-tv er for nedadgående. Hvis vi fortsat skal være relevante for dem i fremtiden, skal vi opprioritere det digitale indhold,« siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn. Derfor planlægger DR at omlægge kanalen til et rent online-univers om fire år.

Hos de 7-12 årige falder flow-TV-seningen årligt med i dag 17 procent konstaterer DRs analyseafdeling. Fortsætter den udvikling, vil der i praksis ikke være flere flow-seere til Ultra i 2020. Den tre år gamle kanal havde i 2015 en seerandel på 0,9 procent, og kostede DR 200 millioner kroner årligt at drive ifølge DRs egen opgørelse. Det beløb bliver ikke mindre af den digitale omlægning, siger Maria Rørbye Rønn.

»Vi kommer til at skulle investere de samme penge i at lave indhold til dem, for det er det danske kvalitetsindhold, som er afgørende for målgruppen – uanset hvilke platform man publicerer på,« siger DRs generaldirektør til Mediawatch.

Netop beløbet til DR Ultra var ellers noget, der var oppe at vende, da Dansk Folkeparti tidligere på sommeren fremlagde et slanknings-program for DR, der skulle skære 0,7 milliarder af programudgifterne. I forslaget lå blandt andet en sammenlægning af DR Ultra med DRs tilbud til de mindste børn, DR Ramasjang, at DR3, der har unge seere som målgruppe bliver rent net-baseret, og at radiokanalen P3 skal i udbud.

DR Ultra byder blandt andet på daglige 18-nyheder for børn, og henvender sig i det hele taget til seerne i børnehøjde. Lidt for meget, mente kritikere for et års tid siden, hvor kanalen måtte rykke ud med en undskyldning for at bande for meget i et af programmerne.