DR-formand sætter bestyrelse på plads

Det er brud med politikernes forligstekst, når næstformanden i DRs bestyrelse, Ole Hyltoft, foreslår at lukke P3. Det vil blive P2, der lader livet, fastslår bestyrelsesformanden.

Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sisse Stroyer
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der kæmpes livligt om indholdet i public service-æteren langt ind på DRs bestyrelsesgange, efter at regeringen, DF og Liberal Alliance har besluttet at fjerne den ene af DRs fire kanaler og i stedet give den til en kommerciel operatør.

Næstformanden i DRs bestyrelse, forfatter Ole Hyltoft, foreslår at lukke P3 i stedet for P2. Han støttes af bestyrelsesmedlem Katrine Winkel Holm, der har kaldt lukningen af P2 for "helligbrøde".

Men formanden for bestyrelsen, Michael Christiansen, nægter. Der ligger nemlig en klokkeklar forligstekst klar fra politikerne, der tilsiger, at det nuværende programindhold på de nuværende fire kanaler skal fordeles forholdsmæssigt på de tre tilbageværende kanaler.

- Ole Hyltoft peger på en mulighed, som ikke er en forholdsmæssig fordeling, sådan som der står i forligsteksten, siger bestyrelsesformand Michael Christiansen til forslaget om lukning af P3.

For ham er sagen egentlig ganske simpel.

- Det er et valg, der skal foregå inden for rammerne af den tekst som er forligsteksten, og den er forholdsvis præcis inden for lige netop det her, siger Michael Christiansen.

P3 kan høres på andre kanaler

Det er i et debatindlæg i dagens udgave af Politiken, at forfatter og næsteformand Ole Hyltoft foreslår af lukke P3.

- Derfor bør vi i DRs bestyrelse beslutte at bevare P2. Beklageligt, at vi så må lukke P3. Men meget af P3's danske musik kan spilles på P4. Og P3’s udenlandske rock- og popmusik kan høres på mange andre kanaler, skriver Ole Hyltoft i et debatindlæg dagens udgave af Politiken.

De klassiske værker kan kun få plads på P2, mens musikken på P3 kan fås andre steder, skriver han blandt andet i sit forsvar for P2's bevarelse.

- P3s let tilgængelige rock- og popprogrammer giver kanalen mange lyttere. Men den mest storslåede, den ypperste musik, menneskeheden har frembragt, er nu stadig de klassiske symfoniske værker, Brahms, Mahler og Sjostakovitj mv., skriver Ole Hyltoft.

Suppegryde af muligheder

Men bestyrelsesformand Michael Christiansen mener altså ikke, at man kommer uden om at lukke P2 i sin nuværende form.

- Det kan gøres på mange måder. Men det skal være den bedste måde og ikke den politiske måde. Vores opgave som bestyrelse er ikke at drive politik om den klassiske musik, men at sikre at det forlig, der er indgået, er bedst muligt for den klassiske musik. Hvordan det skal ske, er der en suppegryde af forskellige muligheder for.

Ifølge ham kan det enten blive ved at flytte den klassiske musik til en anden kanal, eller at man laver et miks ud fra forligsteksten.

Der vil gå minimum et år, før beslutningen træder i kraft. Først skal EU godkende den ny ordning, og P2 bliver ikke lukket, før den nye radiokanal er klar til at sende.

I første omgang sætter bestyrelsen sig sammen i næste uge for at diskutere de forskellige muligheder for kanalerne.