DR-folks bijob kommer frem i lyset

Hvad laver Clement Kjersgaard og Ulla Essendrop egentlig, når de ikke er skærmtrolde på DR? Det fremgår nu af en liste fra DR selv.

DR har offentliggjort en liste over deres med deres værter og journalisters bijob. Se her hvem der arbejder for hvem. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

DR offentliggør for første gang en liste over tv-værters og journalisters bijob.

DR præsenterer listen, fordi debatten det seneste år har bølget, da det kom frem, at højt profilerede tv-værter fra DR og TV2 kunne stikke en klækkelig sum i egen lomme, når de arbejdede for stat, kommune og private firmaer. Det satte spørgsmålstegn ved journalisternes troværdighed, hvis de senere skulle lave uafhængig journalistisk om et af disse firmaer.

Derfor har DR nu valgt at offentliggøre en lang liste over alle medarbejderes bijob, så befolkningen har mulighed for at se, hvem der tjener penge på engagementer uden for DR Byen. Det skriver MediaWatch.

»Vi er glade for, at DR’s medarbejdere er efterspurgte, men vi ønsker samtidig at være fuldstændigt åbne omkring bibeskæftigelser og stå på mål for dem. Det er baggrunden for, at vi nu har valgt at offentliggøre bijobbene,« siger etikchef i DR, Inger Bach til MediaWatch.

Listen viser, at der er rift om at få de mere kendte DR-værter og journalister ud som ordstyrere eller foredragsholdere. Nogle af de DR-værter, som har flest bijobs, er tv-værten Clement Kjersgaard og vejrværten Jesper Theilgaard.

Clement Kjersgaard har bl.a. bijobbet for Vækstforum, Berlingske og Arkitektforeningen, mens vejrværten har været foredragsholder hos bl.a. Ældresagen, Hjerteforeningen og Forsvarets sundhedstjeneste.

Af listen fremgår det, hvilke medarbejdere der har haft en ekstern opgave og for hvilken virksomhed.

Det fremgår ikke, hvad journalisten har fået af betaling for arbejdet. Medarbejderne på DR må dog maksimalt tjene 300.000 kr. på bijob om året. De typiske bijob er som foredragsholder, forelæsning og ordstyrer.

Ifølge DR’s etiske retningslinjer skal alle bijob godkendes af DR’s ledelse.