DR fjernede bare skuldre for Outlandish

Fjernede DR en norsk sangerinde for at imødekomme religiøse krav fra popgruppen Outlandish under juleshow? Sagen står ikke klar, og nu forlanger Dansk Folkepartis bestyrelsesmedlem undersøgelse af forløbet.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Med henvisning til islam krævede popgruppen Outlandish tilsyneladende, at den norske sangerinde Herborg Kråkevik gik ud på siden af scenen under optagelser til DRs juleshow. Ifølge B.T. ville bandet ikke vise sig sammen med en kvinde, der ikke var ordentligt tildækket.

»Det skete efter generalprøven. Det var et eller andet med, at Waqas helst så, Kråkevik dækkede skuldrene mere. Det var jo deres sang, hun skulle ind og optræde i,« siger en anonym kilde i DR til avisen.

Men beskyldningerne vækker ingen genkendelse hos DR, der afviser enhver snak om, at juleshowet skulle have været udsat for pression.

»Hvad der er foregået i krogene, ved jeg ikke noget om, men der blev ikke ændret noget som helst på selve showet. De ting, vi aftalte som udgangspunkt, er blevet fastholdt hele vejen igennem projektet og dets gennemførelse,« forklarer Lene Sadolin, der afviser alle rygter.

Uanset hvad der er sandt, får uenigheden nu Dansk Folkeparti til at kræve en undersøgelse af forløbet.

Hvis episoden er foregået, som B.T. beskriver, vil partiets repræsentant i DRs bestyrelse, Aase D. Madsen, omgående forlange, at DR undskylder over for Herborg Kråkevik.

»Det er dybt krænkende for den norske sangerinde, og det er en meget principiel sag. DR kan på ingen måde tolerere, hvis der udøves muslimsk censur fra scenen. Udgangspunktet for showet er at alle er velkomne, og derfor skal DR ikke bøje sig fra den slags krav,« mener Aase D. Madsen, der vil gennemgå sagen på næste bestyrelsesmøde.

Outlandish har ved tidligere koncerter forbudt salg af alkohol af respekt for den del af publikum, der ligesom bandets Isam Bachiri og Waqas Qadri, er muslimer. Bandets sidste medlem, Lenny Martínez er katolik.

Det har ikke været muligt af få en kommentar fra hverken Outlandish eller pladeselskabet Sony/Bmg.

DRs Store Juleshow bliver sendt på DR1 17. dec. kl. 20 og genudsendt juleaften. Udover Outlandish optræder blandt andre Thomas Helmig, Kim Wilde, Katie Melua og Il Divo.