DR får overrakt æres-Emmy for »enestående bidrag«

På vegne af DR modtager generaldirektør Maria Rørbye Rønn prisen under Emmy-uddelingen i New York.

Det er serier som »Borgen«, DR får prisen for. Fold sammen
Læs mere
Foto: Esben Salling
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kort før klokken 3 natten til tirsdag dansk tid kunne DR endnu en gang høste international hæder for sine tv-serier, som blandt andet tæller "Bedrag", "Arvingerne", "Forbrydelsen", "Borgen" og "Rejseholdet".

Det skete, da DR's generaldirektør, Maria Rørbye Rønn, gik på scenen i New York under den 44. udgave af den internationale Emmy-uddeling, som er tv-verdenens svar på filmbranchens Oscar-show.

Her fik hun af den danske skuespillerinde Birgitte Hjort Sørensen, der medvirker i den amerikanske tv-serie "Vinyl", overrakt hædersprisen "International Emmy Directorate Award".

Prisen ærer personer eller organisationer for deres enestående bidrag til internationalt tv.

Det blev allerede offentliggjort i juni, at DR var modtager af prisen.

Tilbage i juni gav Bruce L. Paisner, der er præsident for The International Academy of Television Arts & Sciences, således følgende begrundelse for at tildele DR prisen:

- Maria Rørbye Rønn er spydspids for en af verdens mest banebrydende tv-organisationer inden for public service. Som tv-drama er Nordic Noir blevet en branchestandard og en genre på sine egne betingelser, der påvirker manuskriptforfattere og inspirerer publikum langt ud over Skandinavien.

Hemmeligheden bag succesen er ifølge Maria Rørbye Rønn, at DR har investeret langsigtet i kvalitetsindhold og kreativ udvikling.

- Vi fortæller historier om Danmark og danskerne til hele verden. Det gør vi gennem originalt kvalitetsindhold, som adskiller sig fra det øvrige tv-udbud i en mere og mere globaliseret verden, udtalte hun til dr.dk i forbindelse med offentliggørelsen af prisen i sommer.

DR fik sin første Emmy i 2002. Den gik til "Rejseholdet". Siden er også serierne "Livvagterne", "Ørnen", "Nikolaj og Julie" samt "Unge Andersen" blevet belønnet med en statuette.

/ritzau/